YLE Teema

 

Islam Euroopassa

Julkaistu tiistaina 28.12.2010 0 kommenttia 209 suositusta

Kuinka nykymuslimi sovittaa yhteen uskon ja eurooppalaisen elämäntavan?

Islam Euroopassa

keskiviikko 23.2. klo 16.00

Teema uusii eurooppalaisen yhteistuotantosarjan Islam Euroopassa, joka tutustuttaa muslimien juhlaan ja arkeen yhdeksässä maassa. Kuinka nykymuslimi sovittaa yhteen uskon ja eurooppalaisen elämäntavan? Onko muslimien ja muun väestön vastakkainasettelussa kyse enemmän kulttuurien kuin uskontojen eroista?

Sarjan suomalaisessa osuudessa esiintyvät somalialainen kätilö Batulo Essayek Mohammed ja jalkapalloilija Atik Ismail. Sarjan muissa osissa tutustutaan muslimien elämään muun muassa Ruotsissa, Irlannissa, Tanskassa, Kroatiassa, Saksassa ja Hollannissa.

12.1.
Atik Ismail ja Batulo Essak ovat menestyviä muslimeja. Atik on vanhan tataarisuvun jäsen ja entinen huippupelaaja. Batulo taas on maahanmuuttaja. Kummallekin vanhemmuus on tärkeä, mutta suhde islamiin erilainen.

19.1.
Arnela ja Muhammed ovat taistelijaluonteita. Arnela on nuori naisopiskelija, jolla on kaksi intohimoa: islam ja jujutsu. Muhammed ottelee politiikassa, mutta myös uskonnolla on suuri merkitys. Tuotanto UR Ruotsi.

26.1.
Gazala on touhukas musliminainen, jonka arkeen kuuluu työn ja harrastusten lisäksi roima annos huumoria. Suurperheen isä Saheed saarnaa muslimeille yhteisymmärrystä, mistä kaikki eivät pidä. Tuotanto RTE Irlanti.

2.2.
Muslimina Tanskassa. Miten nuori naispoliitikko selviää haastattelusta, kun huntukiista käy kuumimmillaan? Turkin kurdi auttaa maahanmuuttajia antamalla potkunyrkkeilyn opetusta? Tuontanto: DR, Tanska

9.2.
Muslimina Kroatiassa. Nuorelle Behijalle on tärkeä, että tuleva aviomies on muslimi. Elvis haluaa imaamikouluun Libyaan. Odotusaika käy kuitenkin liian pitkäksi. Tuotanto HRT Kroatia.

16.2.
Muslimina Saksassa. Muslimiksi kääntynyt Abu Hamza oli ennen nyrkkeilijä, nyt saarnaaja. Turkkilaissyntyinen naiskansanedustaja Lale saarnaa mieluiten maltillisuuden puolesta. Tuotanto WDR Saksa.

23.2.
Muslimina Hollannissa. Rajaen elämässä musiikon ura ja perhe joutuivat törmäyskurssille. Ramin on yhteisönsä henkinen johtaja ja omistaa elämänsä muiden auttamiselle.

HUOM! Samalla ohjelmapaikalla nähdään 2.3. alkaen kaksiosainen tanskalaissarja Afganistanin arkea. 16.3. alkaa kuusiosainen kotimainen sarja Islamin vieraana, jossa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan - sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Lisätietoa ohjelmasta

Sarjan jaksot ovat nähtävillä 7 päivän ajan YLE Areenassa.

Löydä lisää:

uskonto, islam
Suosittele209 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook