YLE Teema

 

Islamilainen retriitti

Julkaistu torstaina 20.05.2010 0 kommenttia 177 suositusta

torstaisin 20.5.-3.6. klo 17, uusinnat lauantaisin klo 14.15

Ajatuksella tehty tosi-tv-faktasarja kysyy, ovatko liian monet länsimaalaiset menettäneet yhteytensä henkisyyteen. Sarjassa kuusi nuorta aikuista brittiä lähtee islamilaiseen retriittiin Etelä-Espanjaan. Retriittiä vetävät brittimuslimit, jotka kannattavat sallivaa "klassista islamia". Kolme osallistujista on muslimeja, kolme ei.

Kuukauden aikana koetaan erilaisia ristiriitoja ja jännitteitä. Päällimmäiseksi jäävät kuitenkin kiinnostavat pohdinnat uskosta ja arvoista.

BBC on aikaisemmin tehnyt sarjat Monastery ja Convent, joissa joukko brittejä haki elämäänsä henkisiä arvoja kristitystä luostarista. Sarjan on BBC:lle tuottanut Tiger Aspect.

20.5. Osa 1/3
Ovatko liian monet länsimaalaiset menettäneet yhteytensä hengellisyyteen? Kuusi nuorehkoa brittiä, puolet heistä muslimeja, lähtee etsimään islamilaisuuden henkistä ydintä Espanjassa sijaitsevaan retriittiin.

27.5.Osa 2/3
Britit ovat viettäneet 10 päivää islamilaisessa retriitissä rukoillen ja mietiskellen. Mutta mitä tehdä, kun kännykän kaipuu yllättää? Agnostikko Simon saa myös osansa ilmassa liikkuvista jännitteistä.

3.6. Osa 3/3
Viimeinen retriittiviikko alkaa. Vetäjä Abdullah Trevathan varoittaa ramadanin, pyhän paastokuukauden käynnistymisestä. Mitä neljän viikon retriitti on osallistujille antanut ja millä mielin he palaavat kotiin?

Löydä lisää:

uskonto, islam
Suosittele177 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook