YLE Teema

 

Tiededokumentti

Itsetuhoiset nuoret

Julkaistu keskiviikkona 29.08.2012 3 kommenttia 113 suositusta

sunnuntai 29.9. klo 16.10

Joka kuukausi arviolta 200 000 ihmistä Australiassa satuttaa tahallaan itseään. He viiltelevät, raapivat ja polttavat ihoaan, joskus jopa katkovat luitaan. Kaikkein yleisintä itsensä vahingoittaminen on murrosikäisillä ja nuorilla aikuisilla.

Australialaisessa dokumentissa kysytään, miksi jotkut tuntevat tarvetta satuttaa itseään elämässä pärjätäkseen. Nuoret kertovat omia tarinoitaan ja samalla dokumentissa seurataan tutkijoita, jotka etsivät ratkaisua ongelmaan uraauurtavalla kokeella.

Lisätietoa ohjelmasta

(The Silent Epidemic, Australia 2010)

Suosittele113 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Tämä ohjelma osoitti kuinka lasten seksuaalinen hyväksikäyttö vahingoittaa ja muokkaa mieltä. Vaikuttaa hyväksikäytetyn käyttäytymiseen aikuisena, työelämässä, pari- ja ystävyyssuhteissa. Vaikka he ovat täysin syyttömiä siihen mitä heille on tehty ja miksi he käytytyvät kuten käyttäytyvät, vaikka kuinka yrittäisivät tehdä toisin, se on vaikeaa ja syyt kaatuvat heidän omaan niskaan. Toisaalta oli helpottavaa ohjelmasta huomata että se miksi käytäytyy kuten käyttäytyy, ei johdu omasta syystä vaan meille on aiheuttu elinikäinen aivovamma. Toisaalta omalta kohdaltani oli aika lohdutonta myös katsoa ja todeta että paremiminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Vai onko se? Moni nuori saa avun jos siihen puututaan ajoissa ja todella apua annetaan. Autetaan uhreja ja rangaistuksia pedofiilia kohtaan kovennetaan.

Anonyymi

haluaisin tietää, miten Suomessa hoidetaan semmoisia nuoria.

Anonyymi

Eikö kukaan uskalla, halua tai osaa vastata. Vai onko niin että tämä ei hetkauta ketään joka osaisi vastata.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook