YLE Teema

 

Perjantain Kino

Julma maa (16)

Julkaistu maanantaina 25.03.2013 0 kommenttia 57 suositusta

perjantai 10.5. klo 21.50

Julma maa eli Badlands on ohjaaja Terrence Malickin myyttinen tulkinta lainsuojattomista rakastavaisista. Malick on jo tässä vuonna 1973 valmistuneessa esikoiselokuvassaan amerikkalaisen elokuvan suuri visionääri.

Julma maa perustuu löyhästi vuoden 1958 rikossarjaan, jossa nuori sosiopaatti Charles Starkweather ja hänen 15-vuotias tyttöystävänsä Caril Ann Fugate tekivät murhia ja ryöstöjä poliisit kannoillaan. Päähenkilöt ovat nimeltään Kit ja Holly, ja väkivaltaisen tarinan kertojana toimii naiivinromanttinen Holly. Malick ei painota ajankuvaa vaan näyttää päähenkilöt ikään kuin ajasta irrallaan, elämässä omaa veristä satuaan yhteiskunnan ulkopuolella.

Pääparia näyttelevät Martin Sheen ja Sissy Spacek.

Elokuva on esitetty edellisen kerran Teemalla Malickin oppi-isän Arthur Pennin ohjaaman Bonnie ja Clyde -elokuvan parina lainsuojattomille rakastavaisille omistetussa Teemalauantaissa 5.1.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Julma maa (Badlands), USA 1973. O: Terrence Malick. N: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates.

Suosittele57 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

McCabe ja Mrs. Miller (16)

Mestariohjaaja Robert Altmanin ainutlaatuinen, realistinen western, jossa peluri ja ilotyttö perustavat yhteisen kapakan lumiseen kaivoskaupunkiin. Pääosissa Warren Beatty ja Julie Christie.

Suuri gangsterisota (16)

Ohjaaja Sergio Leone tarttui mestarin eeppisellä otteella Amerikan lähihistorian, rikollisuuden ja kieltolain teemoihin. Liki nelituntisen, eri aikatasoilla suvereenisti liikkuvan elokuvan pääosissa ovat Robert De Niro, James Woods ja Elizabeth McGovern.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook