YLE Teema

 

Tiededokumentti

Kaikki me vanhenemme

Julkaistu tiistaina 03.01.2012 1 kommenttia 165 suositusta

sunnuntai 19.8. klo 17.10

Kaikki me vanhenemme on dokumentti, joka kääntää vanhenemisen pelon päälaelleen. Voisiko oman kuolevaisuuden tunnustaminen olla elämää rikastuttava asia?

Nuoret eivät hyväksy vanhenemista. He kieltäytyvät kohtaamasta ikääntymistä ja varautumasta siihen, ja he elävät ikään kuin olisivat kuolemattomia. Mitä enemmän väestö vanhenee, sitä jyrkemmin teinit ja nuoret aikuiset kääntävät selkänsä vanhoille. Ajatus, että heistäkin tulee joskus koukkuselkäisiä, huonokuuloisia tai - Herra varjele - pidätyskyvyttömiä, on heille järjetön ja vastenmielinen.

Kaikki me vanhenemme -dokumentissa kuuluisan suvun nuori jäsen Catherine Rhys Jones (jonka isä on näyttelijä, koomikko ja tv-juontaja Griff Rhys Jones) tutkii sukunsa sairausperintöä, joka on sukuhistorian intiimein ja paljastavin osa. Tehtävänä on selvittää, mitä omalta vanhuudelta on odotettavissa. Sitä varten on haastateltava vanhempia ja isovanhempia ja kokeiltava vanhuuden vaivoja simulaatiolaitteiden avulla.

Lisätietoa ohjelmasta

Kaikki me vanhenemme (My Secret Inheritance), Britannia 2009. Tuotanto twenty twenty/Channel 4.

Löydä lisää:

vanhuus, Griff Rhys Jones
Suosittele165 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Me satavuotiaat

Me satavuotiaat tutkii ihmisen pitkäikäisyyttä luonnontieteen ja sosiologian näkökulmasta. Miten eri kulttuureissa eletään poikkeuksellisen vanhaksi ja mitä pitkäikäisyydestä ajatellaan Amerikassa, Euroopassa ja Japanissa?

Aikamatka nuoruuteen

Kokeellisesti on todettu, että nuoruuden tavaroiden keskelle palaaminen nuorentaa ihmistä. Viisiosaisessa sarjassa iäkkäät brittijulkkikset matkustavat keinotekoiselle 1970-luvulle, ja tutkijat mittaavat paljonko ikävuosia matkan varrelle karisee.

Kommentit

Vanheneminen ja entropia

Niin, miksi solun uusiutumiskyky loppuu ja miksi vanhenemme ??
Sitä ei tiede tiedä.

Kehitys (evoluutiota) ei näy missään. Ainoastaan ENTROPIAA, eli rappeutumista.

On se darwinisteille kova paikka.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook