YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Kalle Holmberg

Julkaistu keskiviikkona 02.12.2009 0 kommenttia 247 suositusta

"Pitäis aina olla jonkun verran arvaamaton."

su 14.11. klo 19.35, uusinnat ti 16.11. klo 23.15 ja pe 19.11. klo 17

"Ilmaisen itseäni liikkeestä käsin, jäsennän jaloilla." Kalle Holmbergin puhe ei pysy aloillaan. Hän on liikkeessä kohti nuoruusvuosia, kohti luostaria, kohti kipeitten kilvoittelujen muistoja - ja tietysti kohti teatteria!

Kotikaduilta ja lähirannoilta siintelee Suomen hevosen ja kuplettien aikakausi, lapsuuden Mikkeli. Kalle Holmberg kertoo, mikä hänet veti teatteriin ja minkälainen on se Suomi, jonka kertomuksista rakentui kokonainen ura suomalaisessa teatterissa. Entä minkälaisia olivat teatterin tarinat, joihin ohjaaja sovittautui? Absurdi nauru kaikuu syvältä markkinatelttojen ajoista kansallisille estradeille!

Ytimekkäästi nimetty Kalle Holmberg on Tarleena Sammalkorven toimittama ja Atro Lahtelan ohjaama henkilökuva karsimaattisesta teatterimiehestä. Tarinoiden ja kokemusten kaari ulottuu lapsuuden pelottavasta Lumikista tämän päivän ristiinnaulitsija-Smedsiin.

Dokumentti sai ensiesityksensä Teemalla juhannuksena 2009, kun teatterin vanha vallankumouksellinen, nykyinen grand old man täytti 70 vuotta.

Lisätietoa ohjelmasta

Kalle Holmberg. Toimittaja Tarleena Sammalkorpi, ohjaus Atro Lahtela. Tuotanto: YLE Kulttuuri, 2009.

Löydä lisää:

teatteri, Kalle Holmberg
Suosittele247 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Suomalainen elokuvaohjaaja: Matti Ijäs

Dokumentti suomalaisen miehen mestarillisesta kuvaajasta, jonka töissä lakoninen huumori yhdistyy vinoon surumielisyyteen. Ohjaus Juha Lehtola.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook