YLE Teema

 

Film noir

Katharina Blumin menetetty maine (16)

Julkaistu torstaina 06.05.2010 0 kommenttia 263 suositusta

maanantai 10.9. klo 22.20

Katharina Blum ihastuu juhlissa tuntemattomaan mieheen, jonka kanssa hän viettää yhteisen yön. Aamulla mies poistuu paikalta. Vasta poliisin rynnätessä asuntoon Katharinalle selviää, että mies on poliisin etsimä terroristi.

Katharinaa epäillään avunannosta, salaliitosta ja yhteyksistä miehen rikoksiin. Katharina puolustautuu poliisin syytöksiä vastaan, mutta hän joutuu sensaatiolehdistön maalitauluksi ja on voimaton. Toimittajat ryhtyvät penkomaan hänen yksityiselämäänsä, ja hänet leimataan huoraksi ja kommunistien kätyriksi. Julkisuutta seuraavat tuntemattomien puhelinsoitot ja uhkaukset.

Volker Schlöndorffin ja Margarethe von Trottan dramaattinen elokuva kertoo viattoman naisen epätoivoisesta kujanjuoksusta maineensa pelastamiseksi. Vuonna 1975 valmistunut elokuva perustuu Heinrich Böllin romaaniin.

Lisätietoa ohjelmasta

Katharina Blumin menetetty maine, (Die verlorene Ehre der Katharina Blum), Länsi-Saksa 1975. Ohjaus: Volker Schlöndorff ja Margarethe von Trotta. Näyttelijät: Angela Winker, Mario Adorf, Dieter Lasser, Jürgen Prochnow.

Suosittele263 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

Milk (12)

Kahdella Oscarilla palkittu elokuva sanfranciscolaisen poliitikon Harvey Milkin elämästä ja kamppailusta homojen oikeuksien puolesta. Gus Van Santin ohjaaman elokuvan pääosassa on Sean Penn.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook