YLE Teema

 

Perjantain Kino

Kesähetket (12)

Julkaistu tiistaina 13.08.2013 0 kommenttia 57 suositusta

perjantai 20.6. klo 22.20

Ranskalaisen Olivier Assayasin ohjaama kaunis, hienovireisen melankolinen elokuva saa pohtimaan, millainen on kulttuuriperintömme ja mikä elämässä on tärkeää. Kesähetkien pääosissa nähdään Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier ja Kyle Eastwood. Perheen äitiä esittää vastikään Teeman elokuvafestivaalin tunnuselokuvassa Silmät ilman kasvoja nähty Edith Scob.

Leskirouva Hélène (Scob) viettää 75-vuotissyntymäpäiviä Pariisin lähettyvillä sijaitsevassa kartanossaan. Hélènen lapset luovat uraa ja ovat asettuneet asumaan ympäri maailmaa, Adrienne (Binoche) New Yorkiin, Jérémie (Renier) Kiinaan ja Frédéric (Berling) Ranskaan. Hélène on aikanaan perinyt sedältään kartanon ja sen vaikuttavat taidekokoelmat. Nyt hän joutuu pohtimaan, mitä hänen omaisuudelleen tulee tapahtumaan väistämättömässä perinnönjaossa. Mitä lapset aikovat tehdä sukukartanolle hänen kuolemansa jälkeen?

Pian juhlien jälkeen Hélène nukkuu pois. Perillisten on aika päättää, mitä konkreettisille lapsuusmuistoille tehdään.

Kesähetket-elokuvassa nähtävät taide-esineet on lainattu Musée d'Orsaysta. Museo on myös osallistunut elokuvan tuottamiseen.

Lisätietoa ohjelmasta

Kesähetket (L'heure d'été), Ranska 2008. Ohjaus Olivier Assayas. Pääosissa Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier, Kyle Eastwood, Edith Scob.

Suosittele57 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook