YLE Teema

 

Kielten ohjelmakirjasto keväällä 2011

Julkaistu keskiviikkona 29.12.2010 0 kommenttia 233 suositusta

Ohjelmakirjastossa esitetään kokonaisia sarjoja kaikki jaksot peräkkäin.

tiistaisin klo 14.00 - 16.00

Kielimatka Kiinaan
11.1. osat 1-5
18.1. osat 6-10

Kymmenosaisessa ohjelmasarjassa opiskellaan kiinan kieltä ja kulttuuria. Puhumista opetellaan oikotietä, pinyin-kirjoituksen avulla, ja kirjoitusmerkkejä tarkastellaan vain kulttuurin kannalta, taidelajina. Ohjelmissa tutustutaan myös kiinalaiseen elämäntapaan, arkeen ja juhlaan, sekä kiinalaisiin ilmiöihin Suomessa. Sarjaan liittyy verkkokielikoulu osoitteessa oppiminen.yle.fi/kiina sekä Kiinaa matkailijoille -oppikirja ja -CD kirjakaupoista.

Tuotanto: BBC, Teleac ja YLE.

Opiskele kiinan kieltä Opettaja.tv:n sivuilla

Lähikuvia Kiinasta
25.1.

Ohjelmasarja kertoo kiinalaisista nopean muutoksen keskellä, vanhan ja uuden murroksessa. Sarjassa tavataan mm. hiusstylisti ja imagonrakentaja, nuoresta vallankumouksellisesta liike-elämän guruksi edennyt naisjohtaja, kiinalaisen oopperan laulaja, kirjapainoa pyörittävä vanha rouva ja Emei-vuorten apinoita tallentava valokuvaaja. Taustalla näkyvät Peking, Shanghai, Jangtse-joki, kaukaiset vuoret.

Tuotanto: BBC, Teleac ja YLE.

Nael kummi
1.2.

Kahdeksanosainen viron kielen turistikurssi toivottaa hyvää matkaa perinteiseen sarkastiseen virolaiseen tapaan - Nael kummi! Naapurin kieli kuulostaa hyvinkin tutulta, mutta ymmärtäminen jää usein arvaamisen varaan. Nyt on siis aika opiskella viron kieltä Heikki Kinnusen kanssa - varsinkin kun suomalaisten suosikkimatkakohde Tallinna on vuoden 2011 kulttuuripääkaupunki. Sarjan myötä tulevat tutuiksi matkailijan kannalta tärkein sanasto ja fraasit. Sarjaan liittyy samanniminen oppikirja sekä verkkokielikoulu osoitteessa yle.fi/naelkummi.
Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede.

Opiskele viron kieltä Opettaja.tv:n sivuilla

La Famiglia Montalcino
8.2. osat 1-4
8.3. osat 5-8
5.4. osat 9-12
3.5. osat 13-16
24.5. osat 17-20

Italialainen sitcom-sarja italian kielestä kiinnostuneille ja jo hieman kieltä osaaville - vaikkapa kertaukseksi. Sarjassa tutustutaan perinteisen italialaisperheen elämään ja ajaudutaan myös kulttuurien välisiin konflikteihin. Ohjelmien lopussa on tehtäväosio, jossa katsoja voi tarkistaa onko ymmärtänyt ohjelman sisällön. Valittavissa italian- tai suomenkielinen tekstitys.

Tuotanto: RAI International.

Opiskele italiaa Opettaja.tv:n sivuilla

Supisuomea

15.2. osat 1-4
22.2. osat 5-8
1.3. osat 9-12

Suomen kielen ja kulttuurin monimediakurssi ulkomaalaisille aikuisopiskelijoille. Suomen peruskieliopin ja sanaston lisäksi sarjassa tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Ohjelmien lopussa nähdään helppokielinen jatkosarja "Elämä on ihanaa". Ohjelmaan on tarjolla erikielisiä tekstityksiä.
Sarjaan liittyy verkkokielikoulu www.yle.fi/supisuomea sekä oppikirja, äänitteet ja ohjelma-dvd kirjakaupasta.

Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede.

Opiskele suomea Opettaja.tv:n sivuilla

Anaconda en français
15.3.

Helpohkoa ranskaa nuorille nuorekkaasti. Nuorten elämää ja ajan ilmiöitä esittelevien jaksojen lisäksi animoitu opettajatar Lou opettaa täsmäkieltä erilaisiin tilanteisiin, kuten eriävän mielipiteen kertomiseen tai helliä sanoja rakkaalle. Kuuntelun tueksi ohjelmiin voi valita ranskankielisen tekstityksen. www.ur.se/anacondaenfrancais

Tuotanto: UR, Ruotsi.

Opiskele ranskaa Opettaja.tv:n sivuilla

Das ist Deutschland
22.3. osat 1-8
29.3. osat 9-12 ja 3 kertausohjelmaa

Saksan alkeiskurssi, jossa Roman Schatzin opastamana tutustutaan Saksan maahan, kieleen ja kulttuuriin. Sarja on näppärä opas myös Saksan-matkaa suunnittelevalle. Tekstityskieleksi voi valita suomen tai saksan.
Ohjelmasarjaan liittyy mainio saksan verkkokielikoulu www.yle.fi/did sekä oppikirja ja äänitteet kirjakaupoista.

Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede.

Opiskele saksaa Opettaja.tv:n sivuilla

Street USA
12.4.

Englanninkielisessä dokumenttisarjassa tutustutaan amerikkalaisnuorten arkeen eri puolilla Yhdysvaltoja: unelmien kaupungissa Los Angelesissa, syvässä etelässä Louisianassa ja suuressa omenassa New Yorkissa. Nuoret itse kertovat harrastuksistaan ja haaveistaan Amerikassa, jota et näe saippuasarjoissa.
Ohjelmasarja on tekstitetty englanniksi.

Tuotanto: UR, Ruotsi.

Go Yoyo go!
19.4. osat 1-13
26.4. osat 14-26

Leikkimielinen, draamallinen 26-osainen sarja innostaa englannin opintojaan aloittelevia lapsia oppimaan englantia - englanniksi! Täysin englanninkielistä sarjaa voivat lapset katsella yksin tai yhdessä opettajien tai vanhempien kanssa. Sarjan tapahtumapaikkana on Yoyo-tytön kotitalon vintti, jossa Yoyo leikkii ystäviensä kanssa ja jossa myös isoisän bändi harjoittelee. Joka ohjelmalla on oma aihepiirinsä, jonka sanastoon tutustutaan. www.ur.se/goyoyogo

Tuotanto: UR, Ruotsi.

Opiskele englantia Opettaja.tv:n sivuilla

Arabialainen kättely
10.5. osat 1-3
17.5. osat 4-6

Arabian kielen ja kulttuurin kättelykurssi, jossa erityinen paino on kulttuurikoodiin ja tapoihin tutustumisella. Ohjelma on kuvattu kolmessa erilaisessa arabimaassa: arabikulttuurin kehdossa Egyptissä, pohjoisafrikkalaisessa Tunisiassa ja kulttuurien ja uskontojen sulatusuunissa Libanonissa, mutta muidenkin arabimaiden tapoja sivutaan. Maiden kulttuuri, elämä ja ihmiset tulevat tutuiksi monissa haastatteluissa ja lyhyissä dokumenteissa.

Ohjelmissa tutustutaan lisäksi arabimaissa matkustaville hyödylliseen kielen perusfraasistoon, tavoitteena oppia tunnistamaan ja itse sanomaan niistä tärkeimmät, esim. tervehdykset ja yleisimmät kyltit. Ohjelmasarja on antoisa myös niille, jotka kohtaavat arabeja täällä koti-Suomessa, sillä se auttaa ymmärtämään arabialaisessa kulttuuriympäristössä kasvaneita ja heidän tapojaan.

Ohjelmasarjaan liittyy verkkokielikoulu, jossa arabian kielen sanojen tunnistamista ja ääntämistä voi harjoitella.

Toimittajat: Ghadi Boustani ja Markku Värtö.
Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede, 2008.

Löydä lisää:

kielet, ohjelmakirjastot
Suosittele233 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook