YLE Teema

 

Kirjamaa

Julkaistu tiistaina 29.09.2009 0 kommenttia 111 suositusta

Maaginen Jyväskylä

Kirjamaa on Suomea kiertävä kirjallisuusohjelma. Puolitoista vuotta kestäneen matkan aikana Kirjamaassa on tavattu kirjailijoita kolmellakymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja naapurimaissa. Mukana kaikissa jaksoissa ovat myös kirjojen paikalliset lukijat. Toimittaja Anna Tuluston juontajaparina Kirjamaan bussissa matkustaa kirjailija Reidar Palmgren.

 

1.9. Maaginen Jyväskylä (uusinta vain keskiviikkona)
Anna ja Reidar selvittävät, onko Jyväskylä Suomen Macondo. Lukupiirissä Pasi Ilmari Jääskeläisen Taivaalta pudonnut eläintarha. Harri Tapper kertoo, millainen on väkevä lause. Pirjo Hassinen esittelee kirjojensa miljööt.

 

8.9. Rakkauden kehätietä Vantaalle
Rakkaus on aina ajankohtaista Arja Tiaiselle. Vantaalla Reidarilla ja Virpi Hämeen-Anttilalla on treffit, ja Anna vaihtaa renkaita Miehen rakkaus -novellikokoelman toimittaneiden Armas Alvarin ja Jarkko Tontin kanssa.

 

15.9. Hämeenlinnan pituuspiiri
Reidar tapaa Olli Jalosen, joka uskoo pienten voimaan. Anna ja Juha Itkonen etsivät elämän tarkoitusta. Lukupiirissä Tuomas Kyrö ja Taija Tuominen keskustelevat Jalosen romaanista 14 solmua Greenwichiin.

 

29.9. Pikkukaupunki Porvoo
Anna ja Reidar matkaavat runebergiläiseen idylliin. A.W. Yrjänän kotipiha Porvoossa on liian viihtyisä kirjoittamiseen. Kirjailijapariskunta Maria Peura ja Tero Liukkonen pohtivat kansalliskirjailijan ja Fredrikan suhdetta.

 

6.10. Tarinoita Torniojokilaaksosta
Anna ja Reidar matkustavat Timo K. Mukan maisemissa. Bussin kyydissä Pellosta kotoisin oleva kirjailija Maria Peura. Rajan toisella puolella Pajalassa Mikael Niemi esittelee kirjojensa syntypaikkoja.

 

13.10. Loviisa - uraani halkeaa
Kirjamaan bussi on lastattu ympäristöaiheisilla kirjoilla. Matkaseurana kirjailija Risto Isomäki, jonka kanssa vieraillaan Loviisan ydinvoimalassa. Daniel Katz esittelee kirjojensa Loviisan.

 

20.10. Kainuussa kaikki on toisin
Anna ja Reidar tapaavat Sotkamon toisinajattelijan Veikko Huovisen. Dramaturgi Anna Krogeruksen tuore näkökulma Kajaaniin. Huovis-seura etsii kirjailijan eri puolia. Lukupiirissä Tommi Liimatan miestragedia Muovikorvo.

 

27.10. Mikä ihmeen Espoo (ke uusinta klo 15.30)
Anna Tulusto ja Reidar Palmgren etsivät Espoosta pinnan alla kytevää tragediaa. Eeva Kilpi kertoo vanhan naisen rakkaudesta. Leena Lehtolainen joutuu poliisiasemalle. Räppäri saa kirjastokortin.

 

3.11. Lappeen rajoilla
Heikki Hietamies palaa Lappeenrantaan. Lukupiirissä Kaiho Niemisen Pakolaisten kuski, joka on mysteeri hevosen ja nälkäisten katoamisesta. Haastattelussa kirjailija Arvi Perttu, karjalainen molemmin puolin rajaa.

 

Uudet jaksot:

10.11. Rauma

17.11. Terijoki

24.11. Raasepori

1.12. Etelä-Pohjanmaa

8.12. Dekkari-itä

15.12. Helsinki

Lisätietoa ohjelmasta

Lisää ohjelmasta Kirjamaan sivuilla. Tervetuloa!

Suosittele111 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook