YLE Teema

 

Klassikkotarinoita

Julkaistu perjantaina 27.05.2011 0 kommenttia 211 suositusta

Rakkauden viilto

perjantai 24.8. klo 18.00

1800-luvun ranskalainen kirjallisuus piti sisällään nimekkäimmän edustajansa Guy de Maupassant’n lisäksi lukuisia muita lahjakkaita novellisteja.
Ranskassa näistä klassikkonovelleista on sovitettu näyttävien yksittäisten draamojen sarjaa, joista osa nähdään nyt uusintana.

Jules Darbey d’Aureville, Honoré de Balzac, Eugène Labiche, Alfred Delacour, Victor Hugo, Emile Gaboriau, Georges Courteline, Alphonse Daudet ja Emile Zola teoksineen ovat muuntuneet kriitikoiden arvostaman Maupassant’n tarinoita -sarjan tekijöiden käsissä autenttisen loistokkaiksi ajankuviksi.

Värikkäät ja monisyiset tarinat sijoittuvat pääosin Pariisiin ja 1800-luvun jälkimmäiselle puoliskolle. Rooleissa nähdään vaihteleva kaarti taidokkaita näyttelijöitä.

 

18.4. Klassikkotarinoita: Kauppiaan tyttäret
Kangaskauppiaalla on kaksi naimaikäistä tytärtä: toinen heistä on herttainen luonne vailla ulkoista kauneutta, jota toiselta taas ei puutu. Kosijoita on kyllä kaksi mutta kuka saakaan lopulta kenet?

25.4. Klassikkotarinoita: Työttömän tragedia
Työtön mies kärsii kun ei voi ansaita elantoa perheelleen. Joulun aikaan tilanne kärjistyy kun ennen rehti mies syyllistyy varkauteen. Pitääkö yhdestä virheestä maksaa koko loppuelämän?

2.5. Klassikkotarinoita: Salapoliisijuttu
Myöhään illalla nuoren lääketieteenopiskelijan ovelle koputetaan: alati kohtelias mutta oudon vaitonainen naapuri pyytää häntä paikkaamaan haavojaan. Joko naapurin arvotus viimein ratkeaa?

9.5. Klassikkotarinoita: Lemmenyön tähden
Joka ilta Julien soittelee huiluaan tuntikausia avoimen ikkunan ääressä. Kerran vastapäiseen ikkunaan ilmestyvät ihastuttavat naisenkasvot, naisen joka lupaa hänelle palan taivasta, vain yhtä pientä palvelusta vastaan.

16.5. Klassikkotarinoita: Herkkäuskoinen mies
Boubourochen tie vie joka ilta samaan aikaan tuttuun kahvilaan. Muuan selkkaus johtaa miehen pois raiteiltaan. Kaikki palaa kuitenkin ennalleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka helppoa onkaan tulla huijatuksi!

Lisätietoa ohjelmasta

Käsikirjoitukseksi muokanneet: Gérard Jourd’hui, Jacques Santamaria, Bruno Tardon, Pierre Leccia, Jean Cosmos, Laurent Heynemann.

Tuotanto: JM Productions, 2009.

Suosittele211 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook