YLE Teema

 

Kokemuksia luontaishoidoista

Julkaistu torstaina 04.02.2010 0 kommenttia 288 suositusta

Onko luontaishoidoista ja terapioista apua, kun kivut ja sairaudet iskevät?

Kokemuksia luontaishoidoista

keskiviikkoisin klo 16.30

Täydentävien hoitomuotojen kirjoa tarkastellaan sarjassa potilaiden ja hoitoa antavien henkilöiden näkökulmasta.

Osa 1/15 (The Alternative - Back Pain 1/15)
Selkäkivut. Kuinka selkäranka toimii ja miten selkäkivut syntyvät? Osteopaatti Nicholas Porter on hoitanut nuoren miehen selkää, jonka vammat syntyivät unissakävelyn aikana.

Osa 2/15 (The Alternative - Skin 2/15)
Ihosairaudet. Voidaanko akne nujertaa homeopatian avulla? Entä miten japanilainen akupunktio tepsii kuivaan ja kutiavaan ihoon? Mukana on myös kiinalaista yrttihoitoa ja Mora-terapiaa.

Osa 3/15 (The Alternative - Multiple Sclerosis 3/15)
Multippeliskleroosi.
MS-tautia sairastava Susie Contrell on ravintoneuvoja ja fysioterapeutti ja hän ryhtyi kehittelemään aluksi hoitoja itselleen. Joan on saanut apua ylipainehappihoidosta ja shiatsusta.

Osa 4/15 (The Alternative - Mother & Child. Preparing for Birth 4/15)
Ennen synnytystä. Miten naisten terveydentila muuttuu raskauden aikana? Apua raskausajan vaivoihin voi löytyä homeopatian, joogan, itsehypnoosin ja kiropraktikon avulla.

Osa 5/15 (The Alternative - Mother & Child 5/15)
Äiti ja lapsi.
Miten univajetta ja synnytyksen jälkeistä masennusta voi hoitaa kukkaterapian ja homeopatian keinoin? Entä miten osteopaatti Stuart Korth hoitaa keisarinleikkauksella syntyneen lapsen vaivoja?

Osa 6/15 (The Alternative - Arthritis 6/15)
Reumataudit.
Ravintoneuvoja Mary Strugar on hoitanut monia reumasta kärsiviä potilaita ja kertoo millaisesta sairaudesta on kyse. Hoitomuotoina esitellään mm. laserterapia, vesiterapia, akupunktio ja yrttilääkintä.

Osa 7/15 (The Alternative - Women?s Health 7/15)
Naisten vaivat. Kuinka refleksologi hoitaa kivulloisia kuukautisia? Yrttilääkitsijä auttaa Annettea muuttamaan elämäntapojaan, kun tälle ilmaantuivat vaihdevuodet ennen aikojaan.

Osa 8/15 (The Alternative - Chronic Fatigue Syndrome 8/15)
Krooninen väsymysoireyhtymä. Pitkittynyt uupumus on nykyään laajalle levinnyt ongelma, mutta kuinka homeopaatti voi auttaa? Eileen ei toipunut flunssastaan, menetti työnsä ja haki lopulta apua hypnoterapeutilta.

Osa 9/15 (The Alternative - Migraine 9/15)
Migreeni. Migreenikohtaukset ovat toistuvia, vaikeita päänsärkykohtauksia, mutta mikä niitä aiheuttaa? Karen löysi lievitystä magneettiterapiasta, mutta myös osteopatia ja akupunktio auttavat.

Osa 10/15 (The Alternative - Insomnia 10/15)
Unettomuus. Kuinka unettomuuden ja unilääkkeiden käytön kierre katkaistaan? Tänään esitellään yrttilääkintää, meditaatiota, ayurvedahoitoja- ja hierontaa sekä aromaterapeutin ja luonnonparantajan menetelmiä.

Osa 11/15 (The Alternative - Cancer Support 11/15)
Syöpä. Ted pelkää syövän uusiutuvan ja kääntyy luonnonparantajan puoleen. Joyce hakee apua refleksologilta ja Helene homeopaatilta. Entä millaista on antroposofinen lääketiede?

Osa 12/15 (The Alternative - Osteoporosis 12/15)
Osteoporoosi. Osteoporoosissa luiden lujuuden heikkeneminen altistaa murtumille ja näin kävi Mavisille. Miten vesiterapia auttaa? Osteoporoosia voi myös ehkäistä oikealla ravinnolla ja liikunnalla.

Osa 13/15 (The Alternative - Men?s Health 13/15)
Miesten vaivat. Mistä apua stressiin, eturauhasvaivoihin ja kunnon rapistumiseen? Tänään tutustutaan joogaan, kunnonkohennukseen ja eturauhassyövän hoitoon sekä mielen tasapainon löytämiseen.

Osa 14/15 (The Alternative - Depression 14/15)
Depressio. Kuinka hypno- ja kognitiivis-behavioraalinen terapia auttoivat elämässään umpikujaan ajautunutta Colinia. Mukana on myös väri- ja kukkaterapiaa sekä pohdiskelua depression perimmäisistä syistä.

Osa 15/15 (The Alternative - Addictions 15/15)
Addiktiot. Katie pääsi eroon kannabiskoukusta homeopaatin avulla. Tatianalla oli erikoinen vehnämieltymys, johon tepsi hypnoosi. Entä kuinka akupunktio sekä mieltä ja kehoa rentouttava qigong auttavat?

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: B-Line Productions/Discovery Health, Iso-Britannia

Uusinta kesältä 2008.

Suosittele288 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook