YLE Teema

 

Torstain Kino

13 keskustelua yhdestä asiasta

Julkaistu keskiviikkona 02.12.2009 0 kommenttia 323 suositusta

torstai 28.10. klo 22.00

Mitä onni on ja miten sen voi saavuttaa? Jill Sprecherin älykäs, monikerroksinen elokuva kertoo viidestä urbaanista ihmisestä perimmäisten kysymysten äärellä New Yorkissa.

Nuoren lakimiehen nousujohteinen ura katkeaa auto-onnettomuuden jälkeen. Keski-ikää lähestyvä mies päättää muuttaa elämänsä. Pessimistinen liikemies vesittää muiden ilonaiheet. Fysiikan professori päättää jättää vaimonsa. Vaatimaton siivooja ei lakkaa uskomasta ihmeeseen. He kaikki tarvitsevat aikalisän elämässään. 

New Yorkiin mahtuu kaikenlaisia kohtaloita. Tämän elokuvan ihmisiä ajaa eteenpäin halu löytää vastaus kysymykseen, jonka filosofit ovat yrittäneet ratkaista tuhansien vuosien ajan: mitä on onni ja kuinka sen voi saavuttaa? Ehkä me voimme vaikuttaa ohi kulkevan muukalaisen elämään enemmän kuin uskomme.

Jill Sprecherin vuonna 2001 ohjaamaa elokuvaa on näennäisen irrallisiin tarinoihin perustuvan rakenteensa vuoksi verrattu muun muassa elokuvaan Magnolia.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Thirteen conversations about one thing, USA 2001, 104 min. Ohajus: Jill Sprecher

Pääosissa: John Turturro, Alan Arkin, Amy Irving, Matthew McConaughey, David Connolly, Joseph Siravo, A.D. Miles, Sig Libowitz, James Yaegashi, Dion Graham ja Fernando López.

Suosittele323 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook