YLE Teema

 

Kino Kauko

Krokotiili (K15)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 300 suositusta

maanantai 11.1. klo 23.10

Pääkaupunki Soulia halkovan Han-joen ylittävän sillan kupeessa päivystää kolme koditonta hahmoa. Aina silloin tällöin joku elämäänsä kyllästynyt hyppää sillalta. Kun itsemurhakanditaatti loiskahtaa veteen, Krokotiiliksi kutsuttu miehenroikale (Jo Jae-hyeon) sukeltaa tyhjentämään hukkuvan taskut ja lompakon.

Krokotiili, vanhaherra Oh (Jeon Mu-song) ja kymmenvuotias Aeng-bal (Ahn Jae-hong) muodostavat perheenkaltaisen kodittomien miesten yhteisön, jonka kerjäläiselämä on irvikuva keskivertokorealaisen tavaraapursuavasta kulutusjuhlasta.

Eräänä päivänä kolmikon arki nyrjähtää sijoiltaan kun Hyeon-jeon (Woo Yun-kyeong) hyppää sillalta. Kaunis, mutta toivottoman masentunut nuori nainen toivoo kuolemaa, mutta joutuukin tahtomattaan häilemättömän Krokotiilin pelastamaksi. Naisen läsnäolo vavisuttaa ryhmän sisäistä dynamiikkaa ja valtasuhteita.

Kim Ki-dukin esikoisohjausta on kuvattu adjektiiveilla raaka ja väkivaltainen. Ryöpsähtelevä ja kaunistelmattomasti kuvattu väkivalta kuuluu yhteiskunnan laitamilla sinnittelevien arkeen. Krokotiili on voimakas ja kovanyrkkinen raakalainen, jonka sappi kiehahtaa vähäisimmästäkin vastoinkäymisestä. Hänen toimintaansa ohjaavat nälän ja himon kaltaiset välittömät fyysiset tarpeet. Rujosta ja rajusta asetelmasta huolimatta kurjalistodraama huokuu hienostunutta ilmaisua. Vaikka elämästä luopunut nainen joutuu tämän raakalaisen armoille, heidän suhteensa kehittyy oudolla tavalla. Myös pieni poika saa kaipaamansa äitihahmon.

Lisätietoa ohjelmasta

Krokotiili (Ag-o / Crocodile, Korea 1996). Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Ki-duk. Näyttelijät: Jae-hyeon Jo ja Jae-hong Ahn.

Elokuvan arvostelu

Suosittele300 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook