YLE Teema

 

Perjantain Kino

Kunniaton (K15)

Julkaistu tiistaina 01.12.2009 0 kommenttia 375 suositusta

perjantai 8.4. klo 21.55

Kunniaton on elokuva kirjailija Truman Capotesta, joka ryhtyy tekemään kirjaa raa'asta murhasta ja miltei tuhoaa itsensä sitä tehdessään. Missä kulkee kunnianhimon ja moraalin raja? Voiko kirjailija ystävystyä murhamiehen kanssa vain materiaalia saadakseen? Jääkö siitä jälkiä?

Kirjan tekeminen kestää vuosia, mutta lopputuloksena on Kylmäverisesti (In Cold Blood), uraauurtava dokumenttiromaani.

Elokuvan kertoja on Capoten ystävä ja kirjailijakollega Harper Lee, jonka kuuluisin oma teos oli romaani Kuin surmaisi satakielen.

Kansasin maaseudulle päätyvää New Yorkin seurapiirien lemmikkiä esittää Toby Jones, Harper Leetä Sandra Bullock ja toista murhamiestä Daniel Craig.

Erikoisen yhteensattuman vuoksi elokuvayleisö sai vuonna 2006 miltei yhtä aikaa nähdäkseen kaksi erinomaista tulkintaa Capotesta. Hienon roolityön Kunniattomassa tekevä Toby Jones jäi suotta Capote-elokuvassa loistaneen Philip Seymour Hoffmanin varjoon.

Kunniaton liittyy aiemmin Teemalla esitettyyn, Capoten kirjaan perustuvaan elokuvaan Kylmäverisesti.

Lisätietoa ohjelmasta

Kunniaton (Infamous, USA 2006, 110 min.) O: Douglas McGrath N: Toby Jones, Sandra Bullock, Daniel Craig, Isabella Rossellini, Sigourney Weaver.

IMDB

Suosittele375 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Fahrenheit 451

Francois Truffaut'n Englannissa ohjaama scifi-tarina, jossa kirjat ovat kiellettyjä ja ne poltetaan kohdattaessa. Ray Bradburyn kirjaan perustuvan elokuvan pääosissa ovat Julie Christie ja Oskar Werner.

Linnake (K15)

Komea elokuva jesuiitoista, jotka yrittävät suojella Etelä-Amerikan intiaaneja valkoisilta valloittajilta. Pääosissa Robert De Niro ja Jeremy Irons.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook