YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2012

Lahjapaketti: The Beatles

Julkaistu torstaina 20.12.2012 4 kommenttia 77 suositusta

keskiviikko 26.12. klo 10.00-15.15

Tapaninpäivän lahjapaketissa nähdään uusintana Teemalla vuonna 2012 esitetyt upeat Beatles-aiheiset ohjelmat.

Suomessa vuonna 1968 nimellä Lumottu Beatles-matka nähty psykedeliaa ja surrealismia tihkuva road trip -elokuva Magical Mystery Tour nähtiin restauroituna versiona Teemalauantaissa 20.10. vain kaksi viikkoa Britannian ensi-illan jälkeen. Samalla nähtiin BBC:n Arena-sarjaan tehty uusi taustadokumentti Maagisen Beatles-filmin tarina, jossa Paul McCartney, Ringo Starr ja muutama muu hyvin harvalukuiseksi käyneestä bussilastillisesta muistelee elokuvantekoa. Mukana on kaikenlaista harvinaista kuten elokuvasta pois jätettyjä otoksia.

Alun perin elokuva tehtiin BBC:n tapaninpäivän spesiaaliksi vuonna 1967. Magical Mystery Tour syntyi hieman heppoisin eväin ilman käsikirjoitusta ja kunnollisia kuvauspaikkoja, ja niinpä se sai sekä 15 miljoonaa katsojaa että murska-arvostelut. Beatle-Paul kuitenkin puolusteli fantasiaa ja ennusti, että aikojen saatossa ihmiset varmaan sanovat, ettei se leffa ihan niin huono ollutkaan. Ja tämähän voidaan nyt vahvistaa todeksi!

Paketin toinen lahja on Martin Scorsesen ohjaama upea kaksiosainen dokumenttielokuva George Harrison, moniulotteinen muotokuva ”hiljaisesta beatlesta” ja mystikosta, joka ehti 58 vuodessa elää monta elämää. Dokumentti nähtiin Teemalauantaissa 31.3.

Lisätietoa ohjelmasta

The Beatles: Magical Mystery Tour, Britannia 1967. Suunnittelu ja ohjaus The Beatles. Restauroitu versio 2012.

Maagisen Beatles-filmin tarina (Magical Mystery Tour Revisited), Britannia 2012. Dokumentti, ohjaus Francis Hanly, tuotanto Jonathan Clyde.

George Harrison 1-2 (George Harrison: Living in the Material World), USA 2011. Ohjaus Martin Scorsese, leikkaus David Tedeschi.

Suosittele77 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Miksi Ylen nettisivun tv-ohjelmistossa on merkittynä, että Harrison-dokumentin voi katsoa areenasta. Uskoimme siihen. Ei näköjään voi katsoa. Samaa on sattunut lähes jokaisen teemalauantain kohdalla. Miksi merkinnät eivät pidä paikkaansa? Miksi????

Yle Teema

Pahoittelemme. Tämä todella valitettava virhe on Ylen uuden ohjelmaoppaan syytä. Olemme siitä usein reklamoineet, mutta ilmeisesti vikaa on todella vaikea korjata, ja me emme kanavalla voi sille mitään.
Tässä vaiheessa emme voi muuta kuin neuvoa sinua välttämään Teeman ohjelmatietojen (ainakin lahjapakettien ja teemalauantaiden) tutkimista yle.fi:n kautta.
Toivomme myös kovasti, että lähetät palautetta suoraan tänne:
http://yle.fi/ohjelmat/info
Ja tänne:
http://yle.fi/yleisradio/ota-yhteytta#anna-palautetta

Anonyymi

Onko tätä enään tulossa uusintana? Meni jo toisen kerran ohi.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Onko tätä enään tulossa uusintana? Meni jo toisen kerran ohi.

Siis George Harrison dokkaria?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook