YLE Teema

 

Kino Ranska

L'Atalante

Julkaistu torstaina 24.09.2009 0 kommenttia 237 suositusta

sunnuntai 12.9. klo 12.40

Ranskalaisen elokuvan suurimman lahjakkuuden, nuorena kuolleen Jean Vigon (1905-1934) ainoa pitkä elokuva L'Atalante on hivelevän kaunis rakkaustarina, maailman kauneimmaksikin väitetty elokuva. Se on herkän runollinen kuvaus jokilaiva L'Atalantesta ja sen miehistöstä. Tarina alkaa kun laivan kapteeni tuo morsiamensa laivaan suoraan hääkulkueesta.

Laivalla asuvat ja työskentelevät kapteeni Jean, hänen nuorikkonsa Juliette, vanha merikarhu Jules ja laivapoika. Elämää laivalla rytmittävät ohi lipuvat kylät, maaseutu, sulut ja satamat. Maalaiskylän kasvatti Juliette on laivalla ensimmäistä kertaa. Laiva esittelee hänelle oudon maailman, johon kuuluvat vanhan Julesin mielenkiintoiset ja osin groteskit muistoesineet pitkän elämän varrelta.

Laiva lipuu myös ohi kaupunkien vilkkaan huvielämän värikkäine ihmisineen ja houkutuksineen. Pariisi kutsuu! Kestääkö rakkaus, riittääkö todellisuus, onko hypättävä unelmiin?

Elokuvan pääosissa nähdään Jean Dasté, Dita Parlo, Michel Simon ja Louis Lefebvre.

 

L'Atalante esitettiin viimeksi Teemalla syksyllä 2009 Elina Salon suosikkielokuvien sarjassa.

Lisätietoa ohjelmasta

L'Atalante (Ranska 1934, 87 min.) O: Jean Vigo. N: Dita Parlo, Jean Dasté ja Michel Simon.

Löydä lisää:

Ranska, Jean Vigo, 1930-luku
Suosittele237 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Paratiisin lapset

1800-luvun Pariisiin sijoittuva kertomus onnettomasta rakkaudesta, intohimosta ja mustasukkaisuudesta teatterin ja rikollisten maailmassa. Kaikkien aikojen parhaaksi ranskalaiselokuvaksi äänestetyn, kahdessa osassa esitettävän draaman ohjasi Marcel Carné.

Meren hiljaisuus

Jean-Pierre Melvillen ohjaama elokuva vanhuksesta ja nuoresta naisesta, jotka kieltäytyvät puhumasta heidän kotiinsa majoitettavalle saksalaisupseerille miehitetyssä Ranskassa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook