YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Kino Klassikko

Laulaen maihin

Julkaistu torstaina 19.11.2009 0 kommenttia 257 suositusta

Naistennaurattajat joutuvatkin kaunotarten metsästämiksi

sunnuntai 7.3. klo 18.00

Kino Klassikon maaliskuussa virittäydytään kevättunnelmiin Gene Kellyn iloisten ja pirteiden musikaaliklassikkojen parissa. Niistä ensimmäisenä esitetään George Sidneyn vuonna 1945 ohjaama Laulaen maihin (Anchors Aweigh), jossa Kellyn kanssa esiintyvät mm. Frank Sinatra, Kathryn Grayson sekä ennen kaikkea ja mitä epätavallisimmin, piirretyn Tom ja Jerry –kaksikon Jerry-hiiri.

Laulaen maihin kertoo kahdesta merimiehestä, jotka saavat neljän päivän loman Hollywoodissa oltuaan merillä kahdeksan kuukauden ajan. Niinpä heidän suunnitelmansa ovat varsin arvattavissa ja armottomana naistenmiehenä tunnettu Joseph (Kelly) yrittää myös opastaa kokematonta ja ujoa Clarencea (Sinatra) iskupuuhissa. Kaksikko kuitenkin ihastuu samaan naiseen, laulajattaren urasta haaveilevaan Susaniin (Grayson).

Laulaen maihin on irtonainen musikaali, joka vetoaa paitsi komeilla tanssinumeroillaan, myös tähtinäyttelijöidensä pirteillä suorituksilla. Kelly on elokuvan henki ja elämä mutta valittamista ei ole Sinatrankaan suorituksessa. Kelly on myös suunnitellut hienot, välillä Busby Berkeleyn koreografiat mieleen tuovat tanssijaksot.

Näistä musiikkijaksoista nousee esiin Kellyn upea fantasiajakso, jossa on juuri tuo tanssi Jerry-hiiren ja muiden piirroshahmojen kanssa. Jo tämä numero tekee elokuvasta katsomisen arvoisen, mutta muutkin tanssijaksot ovat kekseliäitä ja valloittavia.

Laulaen maihin onkin värikäs, lämmin ja musikaalijaksoissaan usein nerokas musiikkikomedia. Se toimii näin nautittavana johdatuksena Kellyn uran todellisiin mestariteoksiin, kuten Ilo irti, Laulavat sadepisarat tai ensi viikolla esitettävä Paula kaulassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Laulaen maihin (Anchors Aweigh, USA 1945, 140 min.). O: George Sidney. N: Gene Kelly, Frank Sinatra.

Lisää elokuvasta

Suosittele257 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook