YLE Teema

 

Elokuvan juhlaviikko: Mantshurian kandidaatti (K15)

Julkaistu keskiviikkona 21.09.2011 0 kommenttia 148 suositusta

torstai 3.11. klo 21.00

John Frankenheimerin ohjaama tiivistunnelmainen paranoiatrilleri, jossa Koreasta palaava sotavanki on aivopesty salamurhaajaksi. Pääosia näyttelevät Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh ja Angela Lansbury. Elokuvan on valinnut ja sen esittelee elokuvahistorioitsija ja -ohjaaja Peter von Bagh.

”Tämä on suurimpia amerikkalaisia elokuvia ylipäätään ja selkeästi kirkkain siinä poliittisen trillerin vuoksessa, joka 1960-luvun alussa alkoi. Samalla se on paras tietämäni yhteenveto kylmän sodan koko hulluudesta. Itä ja länsi näyttäytyvät siinä yhtä mielipuolisina, yksilöt ovat pelinappuloita, ja ihan mitä tahansa voi tapahtua. Kaikki on suurta pasianssia.”

Lisätietoa ohjelmasta

Mantshurian kandidaatti (The Manchurian Candidate), USA 1962. O: John Frankenheimer. N: Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh, Angela Lansbury. (K15)

Suosittele148 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan juhlaviikko

Elokuvan juhlaviikolla 30.10.-6.11. esitetään sunnuntaista sunnuntaihin kymmenen elokuvaa. Kunkin elokuvan on valinnut ja sen esittelee joku Teemaan liittyvä kulttuuripersoona: Aki Kaurismäki, Pia Andell, Silvia Modig, Peter von Bagh, Tuomari Nurmio…

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook