YLE Teema

 

Perjantain Kino

Margin Call (12)

Julkaistu keskiviikkona 02.04.2014 0 kommenttia 29 suositusta

perjantai 11.4. klo 21.00

J. C. Chandorin esikoiselokuva Margin Call kertoo puolentoista vuorokauden tapahtumista New Yorkin Wall Streetillä finanssikriisin alkuhetkillä vuonna 2008. Tiukan draaman pääosissa nähdään muun muassa Jeremy Irons, Kevin Spacey, Zachary Quinto ja Demi Moore. Elokuva ei suoranaisesti perustu tositapahtumiin, mutta suurissa pankeissa nähtiin tuolloin hyvin samankaltaisia hetkiä.

Pankkiiriliikkeen riskianalyytikot toteavat eräänä sinänsä aivan tavallisena päivänä, että firman omistamat asuntolainoihin sidotut arvopaperit ovat aikapommi: on vain ajan kysymys, milloin niiden arvo laskee niin alas, että firma kärsii omaa markkina-arvoaan suuremmat tappiot. On pian keksittävä, miten vaarallisesta omaisuudesta voisi päästä eroon aiheuttamatta sekasortoa markkinoilla.

J.C. Chandor sai elokuvasta parhaan käsikirjoituksen Oscar-ehdokkuuden.

Lisätietoa ohjelmasta

Margin Call (USA 2011). O: J. C. Chandor. N: Kevin Spacey, Jeremy Irons, Paul Bettany, Zachary Quinto, Demi Moore, Stanely Tucci.

Suosittele29 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

12.4. Teemalauantai: New Yorkin kuvia

Episodielokuva New York, rakkaudella on moniääninen rakkaudentunnustus suurkaupungille ja sen asukkaille. Illan dokumenttielokuva kertoo polkupyörällä Manhattanin liikenteessä viilettävästä katuvalokuvaaja Bill Cunninghamista, joka on legenda New Yorkin muotipiireissä.

42. katu (7)

Koreografi Busby Berkeleyn ainutlaatuisten musikaalien sarjan käynnistävä elokuva Broadway-hitin kivikkoisesta syntymästä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook