YLE Teema

 

Mediabussi-kiertue 2010

Julkaistu torstaina 24.06.2010 0 kommenttia 233 suositusta

Mediabussi kiertää Suomea kouluttamassa koululaisia ja muita kiinnostuneita oman uutisen tekemiseen. Mun uutisia nähdään YLE Teemalla lauantaiaamuisin.

Päivisin kohteena ovat 5. - 9. -luokkalaiset lapset ja nuoret kouluissa, illalla tekemisen mahdollisuus avautuu kaikille asiasta kiinnostuneille. Silloin vieraillaan muun muassa kirjastoissa, nuorisotaloissa ja mediakeskuksissa.

Kiertueella tehdyt nuorten työt ovat nähtävissä Ylen nettisivuilla Mun uutisissa ja aikuisten A-tuubissa. Osa nuorten uutisista päätyy lopulta myös Teemalla loppusyksystä alkavaan uuteen viikottaiseen ohjelmaan Mun uutiset.

Tarkoituksena on myös aktivoida kansalaisia lähettämään oma-aloitteisesti videoitaan Mun uutisten ja A-tuubin -nettisivustoille Mediabussin vierailun jälkeen.

 

Uutiset

Uutista ajatellaan tällä kierroksella laajemmin. Se voi olla mielipide, kannanotto, tietoisku, lyhytdokumentti, tapahtuman seuranta, ilmaisu siitä, mikä ärsyttää tai ilahduttaa, mikä ajassa puhututtaa tai on tärkeää, omakohtaisia kokemuksia maailmasta ja elämästä.

 

Mediakasvatusta

Mediabussi tarjoaa mediatalon vierailun, jota koulut ja erilaiset oppimisympäristöt voivat hyödyntää suunnitellessaan mediakasvatusta. Mediabussissa on laitteisto ja henkilökunta, joka auttaa laitteiden käytössä. Tarkoituksena on opettaa jokaiselle taidot tehdä itse oman uutisensa suunnittelusta aina kuvaamiseen ja editoimiseen asti.

Oman tekemisen kautta oppii ymmärtämään paremmin median maailmaa ja sen toimintamekanismeja. Tekemällä oppimisen lisäksi jokaisella on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja kertoa oma tarinansa, huomionsa, uutinen tai kannanotto.

Mediabussi vierailee kohteissa 1-2 päivää. Opetus on maksutonta oppijoille. Mediabussi toimii yhteistyössä muun muassa opetusministeriön ja YLE alueiden kanssa.

 

Kouluttajat

Mediabussin kouluttajina ovat Elvi Hakala, Maikki Kantola, Tiina Lappalainen ja Mikko Toiviainen. He ovat lasten ja nuorten kanssa mediakulttuuria tehneitä mediakasvattajia, ohjaajia ja toimittajia. Netistä voi seurata bussin kulkua ja pysäkkejä www.yle.fi/mediabussi.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede, 2010

Opettaja.tv: Mun uutiset -televisio-ohjelma

Löydä lisää:

mediakasvatus, mediabussi
Suosittele233 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook