YLE Teema

 

Perjantain Kino

Mies joka ei ollut siellä

Julkaistu perjantaina 08.01.2010 3 kommenttia 315 suositusta

perjantai 11.3. klo 22.00

Coen-veljesten omaperäinen jännityselokuva kertoo pikkukaupungin parturista, jolle tarjotulla bisnesidealla on dramaattiset ja kauaskantoiset seuraukset. Pääosaa esittää Billy Bob Thornton.

Mies joka ei ollut siellä (parempi suomennos olisi ehkä "Mies, jota ei ollut") on jokaista yksityiskohtaa myöten hiottu mustavalkoinen film noir -pastissi, jota on nautinto katsella ja kuunnella. Tapahtumapaikka on Santa Rosa, Kalifornia kylmän sodan vuonna 1949. Tyylilajina on synkeä huumori tai eksistentialistinen komedia.

Kaiken keskipisteenä on Thorntonin ilmeettömyydessään äärettömän ilmaiseva naamataulu. Thorntonin roolihahmo, parturi Ed Crane on mies, joka yrittää paeta tylsää ja tarkoituksetonta elämäänsä. Seurauksena on kiristystä, rikoksia, kuolemaa, pettämistä, rasistisia riitoja, keksittyjä sotasankareita ja ufoja sekä paljon muuta.

Lisätietoa ohjelmasta

Mies joka ei ollut siellä (The Man Who Wasn't There), USA 2001, 118 min. O: Joel Coen, K: Joel Coen ja Ethan Cohen. N: Billy Bob Thornton, Frances McDormand, Michael Badalucco ja James Gandolfini.

Suosittele315 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Voi veljet, missä lienet? (K15)

Coen-veljesten huima komedia kolmen saaliskätköä etsivän vankikarkurin seikkailuista 1930-luvun pulakaudella. Pääosissa George Clooney, John Turturro ja Tim Blake Nelson.

Nauru kahleitten takana

Viihteen olemusta tutkiva suuri komediaklassikko kertoo Hollywoodiin kyllästyneestä filmintekijästä, joka lähtee kulkurina etsimään oikeaa elämää. Ohjaus Preston Sturges.

Kommentit

Minä

Tällä kertaa toivottavasti esitetään elokuvan mustavalkoinen versio?

Sama

Joo, mustavalkoinen versio, kiitos. Viime esityskerralla meinasi verisuoni katketa päästä elokuvan alkaessa...

YLE Teema

Hei Minä & Sama,
esitettiinkö elokuvasta todellakin viime kerralla väriversio? Nyt sen kyllä pitäisi olla mustavalkoinen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook