YLE Teema

 

Miesten vuoro

Julkaistu perjantaina 29.11.2013 0 kommenttia 57 suositusta

lauantai 7.12. klo 15.24

Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Dokumentti matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden eri saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Dokumentti paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten vuoron menestys on ollut huikea. Yli 50 kansainvälistä elokuvafestivaalia kiertäneenä se on kahminut lähes kaksikymmentä palkintoa Suomessa ja ulkomailla. Dokumentti on voittanut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista. Miesten vuoro sai myös arvostetun Artistic Vision -palkinnon Awardin Big Sky -dokumenttielokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Tuomarit Kate Pearson ja Ian McCluskey kehuivat filmiä “mestariteokseksi”, jonka “hellästä aloituskohtauksesta alkaen yleisö tiesi saavansa harvinaista herkkua.”

Miesten vuoron ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen. Sen on tuottanut Joonas Berghäll tuotantoyhtiö Oktoberista. Dokumentti on tuotettu yhteistyössä YLE TV2:n Dokumenttiprojektin kanssa, ja sitä on rahoittanut mm. Suomen Elokuvasäätiö ja AVEK.

Suosittele57 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook