Mitä lihaa söisimme?
Julkaistu torstaina 03.04.2014 0 kommenttia 40 suositusta
Voisiko liha olla halpaa ja eettisesti tuotettua? Jimmy Doherty päättää todistaa Britannian suurimman markettiketjun avulla, että vapaasti kasvatettua lihaa on mahdollista tarjota kaikille asiakkaille sopivilla hinnoilla.
Britanniassa kuten muuallakin on tehty yhtä ja toista tuotantoeläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Mutta suurin osa maan kanoista elää yhä tehokanaloissa, 60 prosenttia sioista viettää koko elämänsä sisätiloissa ja kymmeniä tuhansia lypsykarjan vasikoita teurastetaan vuosittain, koska niiden kasvattaminen tulisi niin kalliiksi.
Jimmy on valinnut kolme Tescon asiakkaiden suosikkituotetta, joista hän yrittää valmistaa kestävän tuotannon version – samalla hinnalla. Jos hän onnistuu, Tesco on luvannut ottaa tuotteet myyntiin.
Lisätietoa ohjelmasta
(Jimmy and the Giant Supermarket, Britannia 2012) Tuotanto Channel Four
Lähetä linkki
Katso myös...
Epäterve ruokavalio
Amerikan alkuperäiskansat kärsivät lihavuudesta, sydänsairauksista ja diabeteksesta. Näin ei ollut ennen. Dokumentti seuraa koetta, jossa koko namgis-kansa luopuu vuodeksi sokerista ja roskaruuasta ja palaa esivanhempiensa ruokavalioon.
Selaa ohjelmia aiheiden mukaan
Selaa ohjelmapaikkoja
Suositelluimmat jutut