YLE Teema

 

Mullan alla (K15)

Julkaistu maanantaina 28.09.2009 0 kommenttia 363 suositusta

maanantaista perjantaihin illan päätteeksi

Hautaustoimistoa pyörittävän perheen elämästä - ja mitä erilaisimpien ihmisten kuolemasta - kertova draamasarja Mullan alla uusitaan Teemalla kesällä. Jaksoja nähdään joka ilta maanantaista perjantaihin illan viimeisenä ohjelmana.

On jouluaatto Los Angelesissa. Hautausurakoitsija Nathaniel Fisher kuolee liikenneonnettomuudessa. Edesmenneen poika Nate palaa kotiin Seattlesta, ja joutuu samalla kovan paikan eteen. Isän kuoleman aiheuttaman järkytyksen lisäksi hän joutuu huolehtimaan läheisistään.

Äiti-Ruthilla on ollut salasuhde kampaajansa Hiramin kanssa. David-veljellä puolestaan on suhde tummaihoisen poliisimies Keithin kanssa, ja Claire-sisar on sortunut huumeisiin uuden poikaystävänsä Gaben seurassa. Ainoa hyvä asia Naten elämässä tuntuu olevan Brenda, intohimoinen tuttavuus, jonka Nate tapasi lentokoneessa paluumatkalla kotiin. Pian käy ilmeiseksi, että Nate ja David jatkavat isänsä työtä. Mitä sen jälkeen tapahtuu?

Palkittu Mullan alla kertoo Fisherin hautausurakoitsijaperheen elämästä. Sarjan jokaisessa jaksossa kuolee ihminen, joka päätyy Fisherin hautaustoimiston asiakkaaksi. Draaman pääpaino on kuitenkin sarjan keskeisissä hahmoissa ja heidän elämässään, ihmissuhteineen ja ongelmineen.

 

Jaksokuvaukset (sisältävät juonipaljastuksia)

30.5. osa 1: Isä
Palkitun sarjan avausjaksossa Fisherin perhe on kokoontumassa joulunviettoon, kun traaginen onnettomuus suistaa kaiken raiteiltaan.

31.5. osa 2: Testamentti
Nathaniel Fisherin testamentti yllättää lähes kaikki, ja Natekin joutuu käärimään hihansa. Pyramidihuijarin hautaus ja tämän leski aiheuttavat päänvaivaa.

1.6. osa 3: Jalka
Leipomon omistajan elämä hajoaa kirjaimellisesti palasiksi. Onneksi Federico osaa koota palat jälleen yhteen. Nate suostuttelee muun perheen myymään firman Kroehnerille.

2.6. osa 4: Perhe
Meksikolaisjengin jäsenen hautajaiset osoittautuvat hankalaksi, sillä vainajan perhe ja jengin johtaja ovat eri mieltä järjestelyistä. Naapurissa tapahtunutta tulipaloa epäillään tuhopoltoksi.

3.6. osa 5: Avoin kirja
Ruth päättää lähentyä Clairen kanssa vaikka väkisin. David pyrkii seurakuntansa diakoniksi, vaikka se tarkoittaa Keithin mielestä vihollisen kanssa veljeilyä. Nate tutustuu Brendan vanhempiin.

 

6.6. osa 6: Huone
Nate löytää Nathanielin jäämistöstä salaperäisiä tilikirjamerkintöjä, jotka johdattavat hänet lopulta salaiseen huoneeseen. Claire tutustuu paremmin Brendaan ja erityisesti tämän veljeen.

7.6. osa 7: Veljeys
Persianlahden sodan oireyhtymään kuolleen sotilaan veli ei halua sotilashautajaisia. David joutuu miettimään omaa suhtautumistaan kirkkoon, kun seurakunnalle valitaan uutta pappia.

8.6. osa 8: Tienristeys
Claire huomaa, että leiri on todellisuudessa hyvin erilainen kuin esitteissä. Rico saa rahakkaan tarjouksen Kroehnerilta ja joutuu harkitsemaan tulevaisuuttaan Fisherien palveluksessa.

9.6. osa 9: Elämä on liian lyhyt
Gaben pikkuveljen kuolema saa Clairen unohtamaan kaunansa. David huomaa, että huumehuuruinen pintaliito ei ole hänen makuunsa. Ruthin ja Hiramin eräretkestä muodostuu avartava kokemus.

10.6. osa 10: Uusi ihminen
Nate ja David palkkaavat uuden työntekijän, jolla ei ole vaikeuksia kertoa mielipidettään asioista. Billy esittelee näyttelyssään hämmentävän valokuvan.

 

13.6. osa 11: Matka
Nate, David ja Brenda lähtevät Las Vegasiin hautausurakoitsijoiden seminaariin. Matka osoittautuu kaikin puolin raskaaksi kokemukseksi. Ruthin kukka-asetelmat eivät ole asiakkaiden mieleen.

14.6. osa 12: Henkilökohtaista
David miettii omaa seksuaalista suuntautumistaan järjestäessään hautajaiset kuoliaaksi pahoinpidellylle homoseksuaalille. Nate ja Brenda ovat huolissaan Billyn mielenterveyden puolesta.

15.6. osa 13: Loppu ja alku
David joutuu valitsemaan puolensa kirkon homokysymyksessä. Myös Ruth on vaikeiden valintojen edessä. Nate saa huomata, että joskus synkimmässäkin pilvessä on hopeareunus.

16.6. osa 14: Mukana pelissä
Nate saa kuulla sekä hyviä että huonoja koeuutisia. David huomaa, että vanha suola janottaa häntä, mutta valitettavasti Keith elää onnellisessa parisuhteessa.

17.7. osa 15: Nuorena nukkunut
Nuoren jalkapalloilijan kuolema saa Naten tajuamaan oman kuolevaisuutensa. Kroehnerin ote Fisherien hautaustoimistosta kiristyy. Brenda kutsuu ensirakkautensa illalliselle.

 

20.6. osa 16: Suunnitelma
Fisherit huomaavat, että Kroehnerin vaikutusvalta ulottuu kaikkialle. Ruthista tulee kurssilla oman elämänsä arkkitehti. Gabriel on ajautunut niin pahaan pulaan, että Clairekaan ei voi häntä enää auttaa.

21.6. osa 17: Kuollut Seattlessa
Nate ja Claire lähtevät hakemaan ruumista Seattlesta. Perillä heitä odottaa Lisa Kimmel ja Naten menneisyys. David tarjoutuu huolehtimaan Keithin hankalasta sisarentyttärestä.

22.6. osa 18: Näkymätön nainen
Yksinäisen naisen kuolema saa Ruthin mietteliääksi. Brenda löytää kirjalleen aiheen. Davidin ja Keithin välit mutkistuvat yhä, kun Keith kaipaa lohdutusta ampumavälikohtauksen jälkeen.

23.6. osa 19: Viha
Ruthin sisko saapuu yllättäen käymään, mikä ei ilahduta Ruthia. Natella ja Brendalla on tärkeää kerrottavaa perhepäivällisellä, joka ei suju aivan suunnitelmien mukaan.

24.6. osa 20: Topangan taika
Claire lähtee tädin luo Topanga Canyoniin viettämään unohtumatonta viikonloppua tulvillaan Allen Ginsbergiä, päihteitä ja romantiikkaa. Nate pohtii kuolevaisuutta ja kysyy neuvoa rabbilta.

 

27.6. osa 21: Paras aika vuodesta
Moottoripyöräilevän joulupukin ruumiinvalvojaiset sotkevat Fishereiden joulusuunnitelmat. Brendan äidillä on jouluinen yllätysvieras.

28.6. osa 22: Toisen silmin
Nate törmää Lisaan Los Angelesissa ja saa kuulla yllättävän uutisen. Ruthille paljastuu, että Nikolai ei joutunutkaan tavallisen ryöstön uhriksi.

29.6. osa 23: Salaisuus
Keith joutuu puuttumaan siskonsa elämään. Nate ja Brenda miettivät tahoillaan vastuun kantamisen ja sitoutumisen vaikeutta.

30.6. osa 24: Valehtelija ja pettäjä
Nate ymmärtää, että avioliitossa tarvitaan rehellisyyttä. Mutta mikä on sen hinta? Keith käy henkien taistoa isänsä kanssa Taylorin tulevaisuudesta.

1.7. osa 25: Myötä- ja vastoinkäymisissä
Brendan äiti ja isä uusivat vihkivalansa, mutta Brendan ja Naten yhteinen tulevaisuus näyttää yhä epävarmemmalta. Federico ja Vanessa saavat apua rahahuoliinsa.

 

4.7. osa 26: Viimeinen kerta
Nate valmistautuu tärkeään leikkaukseen pelonsekaisin tuntein. Vaikeuksiin ajautunut Kroehner lähettää tarkastajan tutkimaan Fishereiden hautaustoimiston.

5.7. osa 27: Ympyrä sulkeutuu
Naten leikkaus ei suju suunnitelmien mukaan, ja hän huomaa, miten pienetkin valinnat vaikuttavat ratkaisevasti ihmiseloon. David analysoi suhdettaan Keithiin ja päättää löytää elämälleen uutta sisältöä.

6.7. osa 28: Tuntemattomat
Federicolla on vaikeuksia ymmärtää, miksi joukkomurhan tehneen miehen omaisille pitäisi osoittaa ymmärrystä. Ruth huomaa, että hänen siskollaan on synkeä salaisuus.

7.7. osa 29: Näkemyseroja
David lähtee Keithin kanssa romanttiselle viikonloppumatkalle, jonka aikana on tarkoitus irrottautua arjesta. Lisa saa tarpeekseen Carolin oikuista ja tekee omat ratkaisunsa.

8.7. osa 30: Elämä on juhla
Lisa järjestää Ruthille syntymäpäiväjuhlat. Ilta kuluu ruuan, juoman, musiikin ja jalkahieronnan parissa. Muiden juhliessa Nate huomaa olevansa isänsä poika niin hyvässä kuin pahassakin.

 

 11.7. osa 31: Ansassa
Federico ehdottaa, että hautaustoimisto hankkii harjoittelijan paikkaamaan vaikeaa taloudellista tilannetta. Nate ja David kohtaavat tahoillaan kiusallisen vieraan menneisyydestä.

12.7. osa 32: Rakkaus on työtä
Nate ja Lisa lähtevät retkeilemään tuttavapariskunnan kanssa luonnon rauhaan. Matkasta tulee molemmille hyvin avartava kokemus. Arthur joutuu ensimmäistä kertaa tositoimiin harjoittelupaikassaan.

13.7. osa 33: Ajoituksen tärkeys
Nate päättää lähteä Brendan isän hautajaisiin Mayan kanssa, mikä ei ilahduta Lisaa. Keith huomaa olevansa kuin kala kuivalla maalla Davidin homoystävien sunnuntaibrunssilla.

14.7. osa 34: Kyyneleitä, luita ja halua
David ja Keith kokevat suuria tunteita värikuulasodassa, joka pistää ihmissuhteet koetukselle. Outo lahko asettuu Fishereiden luokse valvomaan hautajaisvalmistelujen edistymistä.

15.7. osa 35: Avajaiset
Clairen ja Russellin teokset pääsevät mukaan taidenäyttelyyn, jossa on esillä myös entisten oppilaiden taidetta. Avajaisissa Claire saa huomata, että taiteella on hintansa.

 

18.7. osa 36: Lähtemisiä
Keith päättää tehdä sovinnon isänsä kanssa isotätinsä hautajaisissa, mutta sovitteleminen ei ole aina helppoa. Claire ja Ruth huomaavat vetävänsä puoleensa vääränlaisia miehiä.

19.7. osa 37: Kuolema korjaa
Hautajaisruuhka koettelee hautaustoimiston henkilökuntaa. Sen lisäksi Lisan katoaminen ja Vanessan masennus kiristävät välejä. Brenda yrittää saada elämänsä raiteilleen ja isänsä tuhkat levitettyä.

20.7. osa 38: Rajatila
Ruthin ja Georgen romanssi etenee vauhdikkaasti, kunnes George paljastaa erään seikan menneisyydestään. Lisan katoaminen painaa Naten mieltä niin paljon, että siitä on tulossa pakkomielle.

21.7. osa 39: Eksyneet
Lisan kohtalo saa Naten käyttäytymään itsetuhoisesti. Ruthin ja Georgen ilmoitus pikaisesta avioitumisesta herättää Ruthin perheessä ristiriitaisia tunteita.

22.7. osa 40: Maasta sinä olet tullut
Nate joutuu kovan paikan eteen hoitaessaan Lisan hautajaisjärjestelyjä. Lisan perhe on eri mieltä viimeisestä leposijasta, minkä seurauksena Nate ottaa ohjat omiin käsiinsä.

 

 25.7. osa 41: Hengen voimalla
Uskovaisen leskimiehen tyyni suhtautuminen vaimonsa kuolemaan saa Naten epäilemään uravalintaansa. George saa huomata, että Fisherien lähipiiriin on vaikea päästä.

26.7. osa 42: Leikkiä tunteilla
Davidin riemuksi Arthurista on kehittymässä erinomainen hautausurakoitsija. Nate saa jälleen kerran huomata, että ihmissuhteet ovat häilyväisiä. Keith pääsee vihdoinkin tähtien läheisyyteen.

27.7. osa 43: Minkä taakseen jättää
Outo kohtaaminen hautausmaalla saa Naten epäilemään, että ehkä Lisa ei olekaan kuollut. Salaperäisten pakettien lähettäjä paljastuu. Claire puntaroi orgasmin mysteeriä.

28.7. osa 44: Unohtumaton yö
David joutuu vaaralliseen seikkailuun auttaessaan pulaan joutunutta autoilijaa. Nate hakee apua vertaistukiryhmästä, mutta huomaa olevansa sielläkin ulkopuolinen.

29.7. osa 45: Pelko ja viha
Davidin syntymäpäiväjuhlia varjostavat perheen sisäiset ristiriidat ja Davidin ryöstön yhteydessä saamat henkiset vammat. Rico joutuu tekemään tiliä oudosta käytöksestään ja uusista tuttavuuksistaan.

 

1.8. osa 46: Yllytystä
Keith rohkaisee mielensä ja päättää tulla ulos kaapista työssään. Davidin traumaattinen kokemus häiritsee sekä työtä että vapaa-aikaa. Federico huomaa ajautuneensa syvälle avioliiton ulkopuoliseen suhteeseen.

2.8. osa 47: Tulemisia ja menemisiä
David tuntee itsensä hylätyksi, kun Keith on Celesten kiertueella. Vanessa ja Angelica päättävät ottaa selvää Ricon rakastajattaresta.

3.8. osa 48: Matkailu avartaa
Ruth ja Bettina lähtevät seikkailulomalle Meksikoon. David huomaa epäilevänsä Keithin seksuaalista suuntautuneisuutta. Sarjakuvakeräilijän hautajaiset aiheuttavat ylimääräistä päänvaivaa.

4.8. osa 49: Matkalla Idahoon
Nate lähtee Mayan ja Brendan kanssa Idahoon Lisan tuhkien siunaustilaisuuteen. Ystävien rekisteröity parisuhde saa Davidin haaveilemaan perheen perustamisesta Davidin kanssa.

5.8. osa 50: Pommisuoja
George löytää täydellisen paikan varautua pahimpaan: Fishereiden talon alla sijaitsevan pommisuojan. Clairella ja Russellilla on taiteellisia erimielisyyksiä.

 

8.8. osa 51: Nimetön
Lisan kuva johdattaa Naten salaisuuden jäljille. David päättää kohdata pelkonsa ja menee tapaamaan pahoinpitelijäänsä vankilaan. Clairen näyttely herättää suuria tunteita sekä vieraissa että itse taiteilijassa.

9.8. osa 52: Peittävä huntu
Nate ja Brenda ovat menossa naimisiin, mutta hääpäivää varjostavat menneisyyden varjot ja Brendan raskaus. David ja Keith harkitsevat vakavasti lapsen hankkimista adoption tai sijaisäidin avulla.

10.8. osa 53: Muuttuneet miehet
Koulukaverin kuolema muistuttaa Natea siitä, että aika muokkaa ihmistä. Brenda yrittää auttaa vähäosaisia äitinsä varoituksista huolimatta.

11.8. osa 54: Pidä minua kädestä
Federico ei tunnu löytävän paikkaansa sinkkumarkkinoilla. Billyn elämänilo palautuu, kun hän jättää psyykelääkkeensä ottamatta. Georgen sairaus käy Ruthin voimille.

12.8. osa 55: Kutsumaton vieras
Naten syntymäpäiville ilmaantuu useampikin kutsumaton vieras. David ja Keith huomaavat joutuneensa tahtomattaan Rogerin lasten kaitsijoiksi.

 

15.8. osa 56: Avautumisia
Ruth ymmärtää, että hän ei voi jatkaa Georgen kanssa entiseen tapaan. Rico käyttää kyseenalaisia keinoja päästäkseen takaisin perheensä elämään. Claire saa huomata, että Billyn jättäminen ei ole helppoa.

16.8. osa 57: Sopeutuvaiset
Ruthin ja Bettinan ystävät Topanga Canyonista saapuvat Sarahin läheisen ystävän hautajaisiin. Claire joutuu sopeutumaan uudenlaiseen elämään konttorityöntekijänä. Vanessa huomaa tarvitsevansa kotona apua.

17.8. osa 58: Hiljaisuus
Raskausajan ongelmat kiristävät Naten ja Brendan välejä. Ruthin irtiotto Georgesta ei suju suunnitelmien mukaan. David ja Keith päättävät mennä katsomaan Durrellin koulumusikaalia vaikka väkisin.

18.8. osa 59: Kasvukipuja
Nate etääntyy yhä enemmän Brendasta. Hän huomaa viihtyvänsä kveekareiden ja erityisesti Maggien seurassa. Keith on menettää hermonsa kurittomien kasvattilasten kanssa.

19.8. osa 60: Ekotoni
Nate saa uuden sairauskohtauksen ja joutuu sairaalaan. Brenda epäilee Maggien osuutta tapahtuneeseen, koska kohtaus sattui Maggien kotona. Ruth yrittää vapautua luonnon helmassa Hiramin seurassa.

 

22.8. osa 61: Hyvästi
Naten hautajaisseremonia herättää muistoja ja nostaa tunteet pintaan. Etenkin Brendalla on vaikeuksia hyväksyä nykytilanne.

23.8. osa 62: Häiriöitä
David alkaa olla lähellä romahtamispistettä, joten Rico joutuu pyytämään Vanessalta apua hautajaisjärjestelyissä. Naten kuolema on sekoittanut myös Clairen ja Maggien elämän.

24.8. osa 63: Kaikki odottavat
Claire saa työpaikan New Yorkista ja järjestää kaikille isot läksiäiset. Brenda on huolissaan vauvansa terveydestä. Federico ja David ovat eri mieltä hautaustoimiston tulevaisuudesta. Sarja päättyy.

Lisätietoa ohjelmasta

Pääosissa: Peter Krause, Rachel Griffiths, Frances Conroy, Michael C. Hall, Matthew St. patrick, Lauren Ambrose, Freddy Rodriquez.

Käsikirjoitus: Alan Ball.

Tuotanto: HBO, Yhdysvallat 2001 - 2005.

Sarjan kotisivu, IMDB, Wikipediatietoa sarjasta

Suosittele363 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook