YLE Teema

 

Music in the Air - Musiikkia televisiossa

Julkaistu maanantaina 01.07.2013 0 kommenttia 34 suositusta

sunnuntai 22.9. klo 15.20

Musiikki on kuulunut osaksi television ohjelmatarjontaa yli viidenkymmenen vuoden ajan. Taltioidut ja suorat konsertti- ja tapahtumalähetykset tavoittavat nykypäivänä miljoonia katsojia. Television ansiosta yhä suuremmalla yleisöllä on mahdollisuus nauttia oopperatalojen ja konserttisalien tarjonnasta.

Reiner Moritzin ohjaamassa dokumentissa Music in the Air – Musiikkia televisiossa (2011) tutustutaan televisiossa esitetyn klassisen musiikin historiaan. Ohjelmassa todetaan, että klassinen musiikki, ja etenkin menestyneet suurteokset, ovat lähes ajattomia. Jokainen sukupolvi arvioi ne uudelleen oman historiansa valossa.

Dokumentissa sukelletaan upeita musiikkihetkiä sisältäviin arkistokätköihin. Tutustumme muun muassa Stravinskiin, Toscaniniin, Netrebkon La Traviataan ja Toscaan Roomassa. Saamme nähdä, miten lukuisat nuoret oppivat arvostamaan musiikkia Bernteinin konserttien avulla. Taiteilijat ja televisiotuotannon ammattilaiset avaavat näkemyksiään siitä, mitä televisio välineenä on tehnyt musiikin levitystoiminnalle. Moritzin ohjaamasta dokumentista käy ilmi, että Euroopassa vallitsee kaksi erilaista näkemystä televisiossa esitettävästä musiikista. Toisen näkemyksen mukaan televisiomusiikin parasta antia ovat suorat lähetykset konserteista ja tapahtumista. Televisio voidaan myös mieltää välineeksi, jonka itsessään tulisi tuoda lisäarvoa kaikelle, mitä se välittää.
 

Lisätietoa ohjelmasta

(Music in the Air, Saksa 2011) O: Reiner Moritz

Suosittele34 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook