YLE Teema

 

Film noir

Nainen ikkunassa (12)

Julkaistu torstaina 12.05.2011 0 kommenttia 187 suositusta

maanantai 12.11. klo 21.45

Fritz Langin Hollywoodissa vuonna 1944 ohjaama film noir -klassikko kertoo keski-ikäisestä professorista, joka sotkeutuu kauniin mutta kohtalokkaan naisen vuoksi kiristyksen ja murhien painajaismaiseen verkkoon. Pääosia näyttelevät Joan Bennett ja Edward G. Robinson.

Kaunista naista kuvaava maalaus näyteikkunassa saa perheellisen professori Wanleyn (Edward G. Robinson) pysähtymään kadun varteen. Wanley lumoutuu taulusta. Hän tapaa taulussa esiintyvän naisen sattumalta myöhemmin samassa paikassa. Nainen, nimeltään Alice (Joan Bennett), ja professori lähtevät lasilliselle ja lopulta naisen asuntoon jatkamaan keskustelua ja kevyttä flirttailua. Naisen tapailema miesystävä osuu yllättäen paikalle ja hyökkää raivoissaan professorin kimppuun. Pian lehtien otsikot kirkuvat murhaa...

Elokuva on esitetty edellisen kerran televisiossa 3.7.2011.

Lisätietoa ohjelmasta

Nainen ikkunassa (Woman in the Window), USA 1944. O: Fritz Lang. N: Edward G. Robinson, Joan Bennett.

Suosittele187 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

Mildred Pierce - amerikkalainen nainen (7)

Suuri melodraama amerikkalaista unelmaa tavoittelevasta naisesta, joka on valmis hyytäviin tekoihin lastensa puolesta. Pääosassa Joan Crawford.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook