YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Tiededokumentti

Naisen libido

Julkaistu torstaina 06.06.2013 3 kommenttia 75 suositusta

lauantai 15.6. klo 16.30

Viisi naista kertoo omista seksuaalisista haluistaan ja vaikeuksistaan säilyttää vapautensa yhteiskunnan normien puristuksessa. He kaikki ovat seksuaalisesti kokeneita keski-ikäisiä naisia, joiden seksuaaliset tarpeet eivät ole vähentyneet vuosien myötä. ”Elämä ei voi päättyä nelikymppisenä!” Osa heistä on vaihtanut huomattavasti nuorempaan kumppaniin, joillekin taas ristiriitoja aiheuttaa elämä samanikäisen kumppanin rinnalla, kun tämän halut ovat selvästi vähentyneet. Moni heistä kaipaa iän myötä lisää jännitystä ja haasteita erotiikkaan ja seksiin.

Yhteiskunnan odotukset harmittavat naisia: naapurit paheksuvat ja omat lapset nolostuvat huomatessaan, että mummoikään ehtinyt äiti tarvitsee yhä seksiseuraa. Oman ikääntyvän kehon hyväksymisessäkin tarvitaan tahdonvoimaa, mutta siihen nämä naiset suhtautuvat ihailtavalla asenteella.

Lisätietoa ohjelmasta

(Die Lust der Frauen - Von der Liebe, dem Leben und dem Sex im Alter)

Suosittele75 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Tämä olikin itävaltalainen dokumentti (tieto puuttui ohjelmatiedoista), ja erittäin hyvä ja hyvin mielenkiintoiset naiset haastateltavina.

Anonyymi

Loistohankinta Teemalta, taas kerran. Dokumentti on esitetty 3sat-kanavalla ja olen iloinen että Teema esitti sen meillä nyt. Naisten kommentit nostivat ihan hymyn naamalle. Kunpa Teema hankkisi myös aiheeseen liittyvän elokuvan nimeltä Wolke 9. Se on kaunis kuvaus ikääntyneen parin rakkaudesta.

Tätä kirjoittaessa toinen osa, Miehen libido, on vasta tulossa. Se lienee ihan yhtä kiinnostava. Kiitos, Teema. Kiva kun yli kuusikymppisetkin ovat Ylellä vielä ihmisiä.

Anonyymi 66v femina

Positiivista Teemalta tuoda esiin näitäkin aiheita. Meitä yli 50v ja sen yli alkaa olla huomattava osa kansasta, ja nämäkin alueet elävät meissä useimissa toivottavasti voimakkaina yhä. Seksuaalisuus voi muuttua platonisemmaksi, mikä on arvokas piirre perinteisen suorituskeskeisen seksikäsityksen lisänä. Tässä iässä ei ole enää suorituspaineita tällä kään alueella. "Entisten" seksuaalisten ainesten lisäksi platoniset piirteet tuovat oman todella arvokkaan lisänsä, rakkauden paras aika voi olla käsillä toinen toistansa arvostaen uudella tavalla. Iso helpotus näissäkin asioissa on uskaltaa olla aidosti oma itsensä ja tuoda aenteensa ja mielipiteensä rehellisesti kumppaninsa tietoon. On nautinnollista olla kumppaniansa lähellä fyysisesti niin molempien halutessa tai sitten vain nautia läheisyydestä täysin ilman fyysisiä suorituspaineita. Pelkästään juttelutuokio toistensa lähellä voi olla täynnä todellista rakkautta ilman seksisuorituksia.

Kun kumppanit huomaavat suorittavansa velvollisuusseksiä, tuloksen tason tästä toiminnasta voi kuvitella--on aika jutella asiasta ja jättää teatteripuuhat toisille tahoille-yleensä helpotus on molemminpuolinen. Rehellisyys toista loukkaamatta on arvokasta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook