YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Neljä leijonaa (12)

Julkaistu torstaina 24.01.2013 0 kommenttia 83 suositusta

keskiviikko 30.4. klo 21.45

Neljä leijonaa (Four Lions) on Sheffieldiin Englantiin sijoittuva hervoton ja omaperäinen satiiri uskonnollisesta fanatismista. Pääosassa on neljä muslimimiestä, jotka päättävät aloittaa oman pyhän sotansa Lontoon maratonin aikana järjestettävällä itsemurhaiskulla.

Todellisiksi uskonsotureiksi halajavat miehet ovat jo lähtökohdiltaan erilaisia: Barry on syntyperäinen britti; Omar, Waj ja Faisal ovat  pakistanilaistaustaisia. Omar ja Waj lähtevät koulutusleirille Pakistaniin, mutta reissu vuoristossa ei mene ihan putkeen. Britannissa porukkaan liittyy vielä nuori Hassan.

Miehet nielevät sim-kortteja, hankkivat naamiaisasuja ja kantavat räjähteitä. Iskun kohteesta syntyy erimielisyyttä, ja porukassa ei ole liiemmälti järjen jättiläisiä. Kuinka monella tapaa suunnitelma voi mennä pieleen?

Vuonna 2010 valmistuneen elokuvan on ohjannut Chris Morris.

Lisätietoa ohjelmasta

Neljä leijonaa (Four Lions), Britannia 2010. Ohjaus Chris Morris. Pääosissa Riz Ahmed, Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Adeel Akhtar, Arsher Ali.

Suosittele83 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Yacoubian - Talo Kairossa (16)

Alaa al-Aswanin romaaniin perustuva egyptiläinen elokuva kertoo rinnakkain useita tarinoita, joita yhdistää Kairossa sijaitseva suuri ja aikoinaan loistokas eliittiasukkaiden kerrostalo. Marwan Hamidin ohjaama elokuva valmistui vuonna 2006.

Maailma on vapaa (12)

Ken Loachin elokuva kolmekymppisestä Angiesta, joka perustaa työnvälitysfirman ja aikoo menestyä rehellisin keinoin. Tilanne kärjistyy, kun asiakastyönantajat jättävät palkat maksamatta.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook