YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Yacoubian - Talo Kairossa (16)

Julkaistu tiistaina 03.01.2012 0 kommenttia 174 suositusta

keskiviikko 6.3. klo 21.50

Alaa al-Aswanin menestysromaaniin Yacoubian-talon tarinat perustuva elokuva kertoo rinnakkain useita tarinoita. Niitä yhdistää Kairossa sijaitseva suuri ja aikoinaan loistokas eliittiasukkaiden kerrostalo. Elokuvan ohjasi Marwan Hamid vuonna 2006.

Elämä rakennuksessa toimii yhteiskunnan vertauskuvana hyvässä ja pahassa. Useimmat elokuvan päähenkilöistä ovat nyt jo rapistuneen talon asukkaita, mutta he edustavat eri ikäryhmiä ja yhteiskuntaluokkia. Tarinoissa nousevat esiin seksuaalisten tabujen rikkominen, poliittinen korruptio ja uskonnolliset ääriliikkeet - siis kaikki se, minkä Egyptin kaltainen moderni islamilainen yhteiskunta haluaisi pitää piilossa.

Elokuva on esitetty edellisen kerran televisiossa 15.2.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Yacoubian - talo Kairossa (Imarat Yaqubian) Egypti 2006. O: Marwan Hamid.

Suosittele174 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Maailma on vapaa (12)

Ken Loachin elokuva kolmekymppisestä Angiesta, joka perustaa työnvälitysfirman ja aikoo menestyä rehellisin keinoin. Tilanne kärjistyy, kun asiakastyönantajat jättävät palkat maksamatta.

Precious (16)

Kahdella Oscarilla palkittu rankka draama nuoren tytön selviytymisestä 1980-luvun Harlemissa. Pääosissa Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton ja Mariah Carey.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook