YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Niceland

Julkaistu maanantaina 30.11.2009 0 kommenttia 220 suositusta

Erilainen rakkaustarina Islannista

keskiviikko 27.1. klo 19.00

Teemalla nähtävä Niceland (Islanti/Saksa 2004) on Fridrik Thor Fridrikssonin ohjaama mielikuvituksellisen draama kahden kehitysvammaisen nuoren rakkaudesta, jossa etsitään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Islantilainen ohjaaja tunnetaan parhaiten elokuvistaan Cold Fever (1995), Devil's Island (1996) ja Children of Nature (1991), joka sai Oscar-ehdokkuuden. Nicelandin pääosissa nähdään Gary Lewis (mm. Billy Elliot 2000, Gangs of New York 2002) ja Martin Compston (Sweet sixteen 2001).

Jed ja Chloe ovat rakastuneita parikymppisiä ja kehitysvammaisia. He työskentelevät varastolla ja nauttivat viattomasta elämästään. Jedin ohella Chloen elämän tärkein asia on hänen kissansa. Eräänä yönä juuri kun Jed ehdottaa naimisiinmenoa, kissa pääsee vahingossa karkuun. Chloe vajoaa epätoivoon ja hiljaisuuteen sekä kadottaa elämänhalunsa. Vakuuttuneena siitä että elämässä täytyy olla jotain muutakin merkitystä, jotain joka palauttaisi Chloen elämänhalun, Jed lähtee etsimään sitä.

Jed kohtaa Maxin, yksinäisen romumetallikauppiaan, ja uskoessaan että juuri Max tietää vastauksen hänen kysymykseensä Jed astuu miehen eriskummalliseen maailmaan. Vaikka heidän välilleen kehittyy ystävyys, pysyvät Maxin huulet tiukasti kiinni. Max ei suostu paljastamaan salaisuuksiaan Jedille edes silloin kun Chloe vajoaa koomaan ja Jed rukoilee häntä. Max paljastaa vain, että hänen elämäänsä varjostaa tragedia, joka ajaa häntä kohti itsetuhoa.

Vahvan elämyksen vallassa Jed ymmärtää yhtäkkiä, että hän itse tietää vastauksen siihen, mitä on etsimässä. Kuiskatessaan Maxille oivalluksensa, Jed pelastaa Maxin suuremmalta onnettomuudelta. Nyt hänen täytyy vain kiirehtiä Chloen luo. Mutta saapuuko Jed tarpeeksi ajoissa?

Lisätietoa ohjelmasta

Niceland (Niceland, Islanti 2004, 86 min.)

Ohjaus: Fridrik Thor Fridriksson. Rooleissa: Gary Lewis, Martin Compston, Gudrun Bjarnadottir, Peter Capaldi, Kerry Fox, Timmy Lang, Shauna Macdonald

Lisää elokuvasta (englanniksi)

IMDB

Suosittele220 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook