YLE Teema

 

Uusi Kino

Non Profit

Julkaistu maanantaina 09.01.2012 2 kommenttia 544 suositusta

maanantai 20.5. klo 22.55

Teatteri Takomon johtajan, ohjaaja Pauliina Feodoroffin esikoispitkä ja samalla kaikkien aikojen ensimmäinen kolttasaamelainen elokuva Non Profit kertoo viidestä tutkijanaisesta, jotka päättävät tarjota kestävän ratkaisun maapalloa uhkaavalle makean veden ja energian pulalle. He perustavat underground-henkisen tutkimuskeskuksen pohjoiseen Lappiin ja ryhtyvät keräämään tietoa saamelaisesta ympäristönkäytöstä ja luontosuhteesta. Pääosissa ovat Ria Kataja, Minna Harjuniemi, Katja Kukkola, Saija Lentonen ja Milja Sarkola. Sivuosissa nähdään muiden muassa Kari Ketonen ja Minttu Mustakallio.

Feodoroff kirjoitti Non Profitin opiskeluaikoinaan Teatterikorkeakoulussa, ja se tehtiin pienellä budjetilla, nimensä mukaisesti lähes talkoovoimin. Elokuva on kuvattu Nellimissä, Finnmarkin Norjassa, Suomen Lapissa ja Etelä-Suomessa vuosina 1999 - 2004. Elokuvan valmistui omakustanneversiona v. 2007, mutta jälkityöt työstettiin uudelleen Suomen elokuvasäätiön tuella. YLE osti elokuvan televisio-oikeudet. Näin elokuva valmistui uudelleen syksyllä 2008.

Elokuvaa ovat rahoittaneet Saamelaisneuvosto ja Saamelaiskäräjät, ohjaajan isä sekä 16-vuotias serkku, joka lahjoitti elokuvalle lapsilisänsä. Elokuvan jälkityövaiheen rahoittajat ovat Suomen elokuvasäätiö ja Yle.

Ohjaaja sai elokuvastaan Suomen arvostelijain liiton, SARV:n Kritiikin kannukset -palkinnon vuonna 2007.

Lisätietoa ohjelmasta

Non Profit. Suomi 2007. Ohjaus ja käsikirjoitus Pauliina Feodoroff. Osissa: Ria Kataja, Minna Harjuniemi, Katja Kukkola, Saija Lentonen, Milja Sarkola.

Suosittele544 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Merja Fofonoff, YLE Saamen radio

Aiheesta kuunneltavissa koltan/suomenkielinen juttu YLEn areenalla http://areena.yle.fi/audio/1326883110254. Mm. ohjaajan haastattelu "kotikatsomosta" Sevettijärveltä, missä elokuva esitettiin v. 2007.

YLE Teema

Kiitos tiedosta, pannaanpa se suoraan tälle sivulle!

Lauri Itäkannas
Verkkotoimittaja
YLE Teema

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook