YLE Teema

 

Opettaja.tv: Avoin tarina

Julkaistu perjantaina 02.07.2010 0 kommenttia 187 suositusta

Avoin tarina on kirjoituskampanja 7 - 12 -vuotiaille. Rohkaise alakoululaista kirjoittamaan, sillä hän voi nähdä tarinansa heräävän henkiin lyhytelokuvan muodossa!

Koulu-tv julisti vuonna 2000 kaikille Suomen peruskoululaisille Avoin tarina -kirjoituskampanjan, jolla etsittiin tarinoita 7 - 12 -vuotiaiden elämästä. Niistä tehdyt Avoin tarina ohjelmasarjat esitettiin televisiossa vuosina 2001 ja 2002.

YLE Teema avaa jälleen väylän tarinoille, joilla ei ole vielä loppua. Mitä lapsia ja nuoria koskettavia muutoksia yhteiskunnassamme on tapahtunut viimeisten kymmenen vuoden aikana?

Valtakunnallisen, kaikille Suomen peruskoululaisille avoimen kirjoituskampanjan aiheena ovat jälleen tarinat suvaitsevaisuudesta - tarinat näkyvästä tai näkymättömästä monenlaisuudesta ja erilaisuudesta.

Etsimme tarinoita, jotka kertovat 7 - 12 -vuotiaan elämästä. Tarinan ei tarvitse olla omakohtainen, mutta se voi olla sitäkin, ja tarinan voi halutessaan kirjoittaa nimettömänä.

Tarinan loppuratkaisu jätetään auki.

 

Tarinat tulee lähettää 1.10.2010 mennessä osoitteeseen Avoin tarina, PL 90, 00024 Yleisradio tai sähköpostilla: avointarina@yle.fi. Kirjoituskampanjan tarkat osallistumisohjeet löytyvät sivulta www.yle.fi/avointarina, jolta voi myös suoraan osallistua kampanjaan.

Valittujen tarinoiden pohjalta YLE Teema tuottaa tv-sarjan, jossa sopivimmat koululaisten kirjoittamat tarinat dramatisoidaan lyhytelokuviksi. Luokissa voidaan virittää ohjelman jälkeen keskustelu kustakin tarinasta ja sen teemoista - ja koska kaikki tarinat jäävät auki, niille voi etsiä loppuratkaisua yhdessä.

Ensiesityksen jälkeen vuonna 2011 koululaiset voivat ehdottaa tarinoille loppuja kirjeitse tai sähköpostitse kahden viikon aikana. Niistä toteutetaan samoilla näyttelijöillä kolme vaihtoehtoa. Tämän jälkeen kaikki tarinat esitetään televisiossa uudestaan vuonna 2012 kolmella erilaisella loppuratkaisulla.

 

Yhteinen keskustelu lasten ja nuorten mielestä tärkeistä asioista voi jatkua.

Avoin tarina -kampanjan suojelijana toimii valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi ja tukijoina Mannerheimin lastensuojeluliitto, Opetushallitus, Rauhankasvatusinstituutti ja Unicef.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede, 2010

Suosittele187 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook