YLE Teema

 

Opettaja.tv: Ollaan kavereita

Julkaistu maanantaina 20.12.2010 0 kommenttia 211 suositusta

Sarjassa tarkastellaan luokkahuoneen ja koulun sosiaalisia suhteita yhden lapsen esimerkin valossa.

Opettaja.tv: Ollaan kavereita

maanantai 10.1. alkaen klo 10.30

Ollaan kavereita -sarja alkoi syksyllä ja jatkuu nyt kevätpuolella. Kyseessä on draamasarja koulusta. Kussakin osassa tarkastellaan luokkahuoneen ja koulun sosiaalisia suhteita yhden lapsen esimerkin valossa. Emanuelin, Bennyn, Gabrielin ja Bellan tarinoiden välityksellä pääsemme tarkastelemaan missä tahansa luokassa yleisiä sosiaalisten suhteiden ja ryhmäkäyttäytymisen haasteita ja ongelmia.

Koulusta tuttuja sosiaalisia tilanteita on dramatisoitu, ja ne päättyvät siten kuin sosiaaliset konfliktit yleensäkin: yksi ei haluakaan tavata illalla parasta kaveriaan, toinen itkee illalla vaikka päivällä onkin kovis, kolmas karkaa koulusta ja neljännen vatsa tulee kipeäksi, kun muita kiusataan. Tuttuakin tutumpaa, kun opetellaan elämään ihmisiksi maailmassa!

Draama ei kuitenkaan pääty ikävästi. Tarina pysäytetään ja käydään lävitse, mikä siinä meni pieleen? Mitä kukin - aikuinen ja lapsi - voisi tehdä toisin? Tilanne puretaan ja rakennetaan uusi draaman loppu. Sarja tarjoaa katsojalleen keskustelun ja ajattelun aiheita ja mallin, miten hankalat tilanteet voi purkaa.

Osat:
5: Emanuelin paras kaveri on tyttö
6: Miksi Benny kiusaa muita?
7: Gabriel pitää tyttöjen jutuista
8: Liian kiltti Bella

Lisätietoa ohjelmasta

Koko sarja lähetetään YLE Teeman ohjelmakirjastossa ma 7.2. klo 14.00 alkaen (osat 1-8)

Luokat 1-4 aihekokonaisuus: Ihmiseksi kasvaminen

Suosittele211 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook