YLE Teema

 

Opettaja.tv: Open monet kielet 1 - 3

Julkaistu perjantaina 02.07.2010 0 kommenttia 199 suositusta

Luokassa voi parhaimmillaan olla kaksikymmentä ihmistä ja kaksikymmentä eri kieltä. Open monet kielet -sarjassa seurataan pohjoismaisia opettajia, jotka ovat ratkaisseet haasteen eri tavoin.

Opettaja.tv: Open monet kielet

maanantai alk. 20.9. klo 18.30

Kuinka opettaminen sujuu luokissa, joissa valtaosa luokan oppilaista puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin opetuskieltä? Seuraamme suomalaista, ruotsalaista ja tanskalaista opettajaa, joista jokainen on löytänyt oman tapansa opettaa ainettaan samalla, kun hän vahvistaa oppilaidensa kielitaitoa. Eroavatko pohjoismaisten opettajien metodit toisistaan? Mikä niissä on yhteistä? Mitä opettajat ajattelevat siitä, että joutuvat toimimaan myös kielenopettajina? Millaista tukea he saavat siihen koulultaan?

 

20.9. Suomi

Mikko Liukka opettaa Turussa Lausteen koulussa. Puolet hänen oppilaistaan on maahanmuuttajataustaisia, ja suomen kieli on heille toinen kieli. Nyt Mikko ja hänen oppilaansa valmistavat sirkusesityksen koko koululle. Kuinka se sujuu ja mitä mieltä ovat vanhemmat?

 

27.9. Ruotsi

Tukholman lähellä Rinkebyssä kaikkien koululaisten äidinkieli on muu kuin ruotsi. Opettaja Camilla Asker käyttää genrepedagogiikkaa apuna opetuksessa. Kuinka avaruuden käsitteitä opetellaan ruotsiksi? Oppilaat järjestävät näyttelyn.

 

4.10. Tanska

Tanskalainen Vivi Nielsen opettaa yhdellä Kööpenhaminan köyhimmistä alueista. Oppilaista 70 % on kaksikielisiä. Kun Vivi aloitti opettamisen kaksi vuotta sitten, ei suurin osa tokaluokkalaisista osannut lukea ja meno oli villiä. Nyt asiat ovat paremmalla tolalla.

Lisätietoa ohjelmasta

Lärare på hemmaplan

Tuotanto: YLE Oppiminen ja tiede, 2010

Suosittele199 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook