YLE Teema

 

Kino Kauko

Osoite tuntematon (K15)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 313 suositusta

maanantai 25.1. klo 22.45

Korealaisnainen lähettää turhaan kirjeitä lapsensa isälle, amerikkalaiselle sotilaalle. Yksikään viesti ei löydä perille, vaan posti tuo ne takaisin osoite tuntematon -leimalla varustettuna. Naisen ja jenkkisotilaan suhteen tuloksena syntynyt poika hankkii elantonsa korealaista perinneruokaa, koiranlihaa kalttaavan teurastajan apulaisena. Väkivalta on ainoa kieli, jota syrjäytynyt rujo nuorukainen ymmärtää.

Kolme keskushahmoina olevaa nuorta elävät amerikkalaisen sotilastukikohdan vaikutuspiirissä 1970-luvun Koreassa. Chang-guk on puoliverinen äpäräpoika. Eun-ok on viallisesta silmästään kärsivä kaunotar, jolle antautuminen amerikkalaissotilaan viihdyttäjäksi avaisi tien parantavaan leikkaukseen. Ji-hum on edelliseen kiintynyt, vammautuneen sotaveteraanin hiljainen poika.

Vaikkei kukaan kolmikosta ole kokenut sotaa henkilökohtaisesti, siitä huolimatta jokainen heistä on välillisesti menneisyyden pahojen tekojen satuttamia.

Yhteiskunnan laitamilta, prostituoiduista, rikollisista ja henkisesti rikkinäisistä aiheensa ammentava ohjaaja Kim Ki-duk on saavuttanut maineen pienillä budjeteilla ja nopeasti työskentelevänä, vihaisia ja äärimmäisen fyysisiä draamoja luovana ohjaajana.

Kim opiskeli maalausta Ranskassa 90-luvun alussa, mutta palasi sitten Koreaan, voitti käsikirjoituskilpailun, ja ryhtyi tekemään kotimaassaan usein vieroksuttuja, mutta kansaivälisesti arvostettuja draamoja.

Lisätietoa ohjelmasta

Osoite tuntematon (Suchwiin bulmyeong / Address Unknown, Korea 2001). O: Kim Ki-duk. N: Dong-kun Yang, Min-jung Ban, Young-min Kim.

IMDB

Suosittele313 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook