YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Uusi Kino

Ota minut syliin

Julkaistu torstaina 11.10.2012 4 kommenttia 91 suositusta

tiistai 20.11. klo 23.47

Rostislav Aallon ohjaama Ota minut syliin on tragikoominen urbaani dokumenttielokuva yksinäisten miesten elämästä Kallion kaupunginosassa Helsingissä. Samalla elokuva on kunnianosoitus raadollisen kauniille kaupunginosalle.

Kolmekymppinen poikamies, Timi, elää lelujensa ja lempimusiikkinsa ympäröimänä Helsingin urbaanissa sydämessä, Kallion kaupunginosassa, missä asunnot ovat pieniä, mutta joka korttelista löytyvät kapakat toimivat olohuoneen jatkeena. Elämän täyttää hauskanpito ja töihin ehtiminen aamuisin tuntuu välillä ylivoimaiselta tehtävältä. Mutta kuten Timi itse toteaa: "Nykyään ei ajatella aikuisia, kun tehdään leluja, aikuisilla on paljon kovemmat leikit." - Olisiko kolmekymppisen sitten aika jo täyttää aikuisuuden perinteiset vaatimukset, vakiintua ja perustaa perhe?"

Ota minut syliin on myös itkevän klovnin tarina ja toiminnallisen hilpeyden taustalta nousee esiin tunteiden tummia sävyjä: yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen kokemuksia.

Lisätietoa ohjelmasta

Ota minut syliin (Suomi 2006). Dokumentti, ohjaus Rostislav Aalto.

Suosittele91 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

24.11. Teemalauantai: Pina Bausch

Ainutlaatuinen koreografi ja tanssija Pina Bausch on tanssille omistetun marraskuun teemaillan aiheena. Illan avaa Wim Wendersin upea dokumenttielokuva Pina, joka tehtiin Bauschin tanssiryhmän kanssa Bauschin kuoleman jälkeen. Sen jälkeen nähdään Bausch itse dokumentissa Pinan kanssa kahvilla.

Kommentit

hanhi

Aivan loistavaa!! Teema on kyllä yliveto. Hienoo että saa katsella muitakin, kuin amerikkalaista kaupallisien kanavien hömpönpömppää.
Nämä pienet elokuvat taas sen todistaa.
Kiitos myös kaikennäköisistä hienoista ja sivistävistä dokumenteista meille tavallisille ihmisille,jotka ollaan laiskoja lukemaan ja tv-sukupolvee. Tulee opittuu jotain hienoa televisiostakin. Itse en osisi
netistä moisia hakea. KIITOS!!

Anonyymi

Tuleeko tämä jossain vaiheessa Areenaan tai uusintana? Meni ikävästi ohi.

Anonyymi

Niin tuleeko tämä uusintana?

Yle Teema

No voi harmi, se uusinta meni jo, tiistai-iltana. Areena-oikeuksia tällä ei ole, joten välitetään uuden uusinnan toive eteenpäin.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook