YLE Teema

 

Pablo Picasson perintö

Julkaistu perjantaina 10.01.2014 0 kommenttia 38 suositusta

sunnuntai 19.1. klo 20.10

Picasson taide ei enää kaipaa esittelyjä, mutta tunnemmeko todella ihmisen neron takana? Dokumentissa tutustutaan taiteilijan yllättävään perintöön ja seurataan perinnön selvitystyötä kolmen vuoden ajan.

Yksi 1900-luvun suurimmista neroista kuoli kahdeksantena huhtikuuta 1973. Heti sen jälkeen alkoi hänen valtavan jäämistönsä selvitystyö. Taiteilijan yhdestätoista kodista on tähän mennessä luetteloitu lähes 50 000 teosta: piirroksia, maalauksia, veistoksia, keramiikkaa. Teokset kertovat Picasson yksityiselämästä, hänen naisistaan sekä lapsistaan, niin tunnustetuista kuin muistakin. Ja taiteellisen arvonsa lisäksi Picasson perintö on myös rahallisesti suunnaton omaisuus, jonka jakaminen ei ole yksinkertainen tehtävä.

Lisätietoa ohjelmasta

(Picasso – l’inventaire d’une vie, Ranska 2013) Tuotanto Arte/Gedeon programmes

Suosittele38 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Georges Braque - omakuva

Henkilökuva taiteilijasta, joka yhdessä Picasson kanssa kehitti uuden tyylin, kubismin. Braquen työt tunnetaan ja niitä rakastetaan, mutta itse taitelija on jäänyt monelle mysteeriksi.

Salvador Dalí, nero ja narri

Kuka oikeastaan oli Salvador Dali? Henkilökuva mediataitojen mestarista ja neroksi julistautuneesta monipuolisesta taiteilijasta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook