YLE Teema

 

Päiväntasaajalla

Julkaistu keskiviikkona 16.06.2010 1 kommenttia 188 suositusta

Useimmille päiväntasaaja on vain kuvitteellinen linja, joka kiertää maapallon. Päiväntasaajalla-sarjassa Simon Reeve kuitenkin matkustaa maapallon ympäri ja tekee päiväntasaajan maista totta.

Päiväntasaajalla

perjantai 5.11. klo 19.00

Pitkällä, 40 000 kilometrin matkallaan Reeve näyttää katsojalle niin ihmispaljouden ja köyhyyden kuin huiman luonnon moninaisuuden. Matkalla Afrikasta Aasian kautta Etelä-Amerikkaan Reeve kohtaa myös konflikteja, suuria ympäristötuhoja, diktaattoreita, saasteita, työttömyyttä ja epätoivoa. Porottavan auringon alla on toisaalta myös paratiisirantoja, omituisia ruokia ja eksoottisia villieläimiä. Maisemat vaihtuvat tiheistä sademetsistä korkealle kohoaviin tulivuoriin sekä vaarallisiin koskiin.

 

22.10. osa 1/3: Afrikka
Kierros päiväntasaajan ympäri alkaa Gabonista, joka tuottaa huomattavat määrät öljyä. Kuitenkin vain pieni osa kansasta saa nauttia rikkauksista. Reeve kohtaa myös kyläläiset, joilta on kielletty metsästys. Elanto pitää nyt ansaita esittämällä perinteisiä tansseja turisteille. Seikkailu alkaa vauhdikkaasti, kun kuvausryhmä hylätään keskelle sademetsää ja Reeve sairastuu. Jaksossa tutustutaan myös Länsi-Euroopan kokoiseen Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja Keniaan.

 

29.10. osa 2/3: Aasia
Toisessa osassa Simon Reeven taival päiväntasaajalla jatkuu tuhansien saarten Indonesiaan. Indonesiassa asuu 240 miljoonaa ihmistä, jotka puhuvat satoja eri kieliä. Reeve matkustaa saarelle, jonka lapset eivät ole koskaan nähneet vierasmaalaista. Reeve toivotetaan silti tervetulleeksi, ja hänet pyydetään metsästysretkelle. Sumatran saarella Reeve tutustuu matrilineaariseen Minang-kansaan, joissa naiset kosivat ja miehet elävät vaimojensa sukutaloissa. Borneon saarella Reeve adoptoidaan paikallisin menoin. Jaksossa tutustutaan myös muslimien ja kristittyjen väkivaltaiseen kanssakäymiseen, kalastetaan mustekaloja ja jäädään tulvien vangiksi.

 

5.11. osa 3/3: Etelä-Amerikka
Aasiasta matka jatkuu Galapagos-saarille merileijonien kanssa uimaan. Ecuadorissa kiivetään aktiivisen tulivuoren huipulle, ja Kolumbiassa mennään vaarallisen ja väkivaltaisen alueen läpi. Brasiliassa matkataan Amazon-jokea pitkin tapaamaan alkuperäisheimoja, joista toiset kärsivät työttömyydestä ja alkoholismista ja toiset eivät ole koskaan olleet yhteyksissä ulkopuoliseen maailmaan. Vuorovesiaallolla surffauksen jälkeen kuvausryhmä jatkaa kohti sambakarnevaaleja.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Equator, Iso-Britannia 2007

Suosittele188 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Uusi sarja täynnä matkailua ja historiaa. Joskus pitkästä matkasta ei selviä sairastumatta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook