YLE Teema

 

Paperiankkuri (7)

Julkaistu keskiviikkona 07.09.2011 5 kommenttia 232 suositusta

sunnuntai 29.9. klo 14.40

Paperiankkuri on esitys turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten kohtaamisesta. Se on osa Kiertuenäyttämön maaliskuussa 2011 startannutta Vastaanotto-projektia. Työskentely alkoi jalkautumisjaksolla Kyläsaaren vastaanottokeskukseen. Siellä työryhmä tutustui turvapaikanhakijoihin ja heidän elämäntilanteisiinsa sekä valmisti esityksiä yhdessä heidän kanssaan. Paperiankkuri peilaa näitä kohtaamisia.

Esityksessä turvapaikanhakijoiden tarinoita yhdistetään sanattomaan näyttämöilmaisuun. Esiintyjinä joukko suomalaisia taiteilijoita ja lapsia sekä turvapaikan saaneita aikuisia maahanmuuttajia.

Ohjaaja-koreografi Hanna Brotheruksen ja työryhmän Paperiankkuri-esityksellä Kansallisteatteri ottaa osaa suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun.

 Esitys on uusinta vuodelta 2011, jolloin se nähtiin suorana lähetyksenä Kansallisteatterin ensi-illasta Teeman teatterin juhlaviikolla.

 

Paperiankkuri Kansallisteatterin sivuilla


 

Suosittele232 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teatteri syksyllä 2013

Syksyllä 2013 Teema vie katsojat teatteriin.

Kommentit

Anneli Pallas

Paperiankkurin ensi-ilta Kansallisteatterin pieneltä näytämöltä on keskiviikkona 12.10 jo kello 18.50 alkaen, kun Tuula Viitaniemi johdattelee katsojan illan tunnelmiin.
Teema uusii lähetyksen lauantaina.

Taide paljastaa

Tämän esityksen jälkeen on hiljainen ja viiltävä olo.

Kiitos ohjaaja Hanna Brotherukselle häikäisevästä teoksesta.

Atro Niiniluoto

Ensi kertaa ihan suorana pakolaiset ja suomalaiset kohtaavat toisensa tanssin keinoin. Tulee mieleeni musiikkikappale Ja niillä kaikilla on niin mukavoo.

Aivopesua

Harvinaisen yksilmäistä propagandaa pakolisinvaasion puolesta. Tulijat on hyvin selvillä siitä, että sepittämällä mahdollisimman karmean tarinan on turvapaikan saanti taattu. Suurin osa on lähtenyt leveämmän leivän perään.

Anonyymi

Hei "Aivopesua", katsoitko esityksen vai riehutko täällä ihan yleisellä tasolla?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook