YLE Teema

 

Kino Kauko

Parittaja (K18)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 302 suositusta

Tarina pakkomielteestä ja urbaanista pohjasakasta

maanantai 1.2. klo 23.00

Kiiluvasilmäinen ja niukasti itseään ilmaiseva Han-gi on katujengiin kuuluva parittaja, jonka olemus huokuu katkeruutta ja väkivaltaa. Yliopistoalueelle eksynyt Han-gi näkee kauniin taideopiskelijan nimeltä Sun-hwa ja rakastuu ensi silmäyksellä. Spontaanin lähentelyn jälkeen hän saa pakit ja alkaa hautoa kostoa itseään parempana pitävälle neidolle. Sun-hwa lavastetaan syylliseksi myymälävarkauteen ja pakotetaan ilotytöksi nuhjuiseen bordelliin.

Etelä-Korean persoonallisin ohjaaja Kim Ki-duk jatkaa huonojen ihmisten tunne-elämän luotaamista. Ajoittain asetelmaltaan sietämättömäksi vinoutuvan draaman avainelementti on ilotalon kaksisuuntainen peili, jonka takana Han-gi seuraa Sun-hwa’n seksiakteja ja omaa tummaa peilikuvaansa.

Parittaja ja uhri ajautuvat outoon suhteeseen, samaan aikaan alamaailman yhteenotot sotkevat Han-gin ja hänen jengikaveriensa kuvioita.

Bad Guy on Taksikuskin veroinen tarina pakkomielteisyydestä ja urbaanista pohjasakasta. Pelkistetysti ohjaava Kim Ki-duk lataa tilanteisiin naivistista kauneutta ja nöyryyttä.

Lisätietoa ohjelmasta

(Nabbeun namja / Bad Guy, Korea 2001)

O: Kim Ki-duk.

N: Jae-hyeon Jo, Won Seo, Yun-tae Kim.

Lisää elokuvasta

toinen arvostelu elokuvasta

 

Suosittele302 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook