YLE Teema

 

Kesäkino 2013

Pietà (12)

Julkaistu tiistaina 04.06.2013 0 kommenttia 55 suositusta

Kesäkinossa tarinoita tunteiden kulumisesta ja liiton loppumisesta.

lauantai 27.7. klo 23.45

Maria Ylipää ja Ville Tiihonen ovat pääosissa Selma Vilhusen ohjaamassa kitkeränsuloisessa, Venla-palkitussa rakkauselokuvassa, joka kertoo uhrautumisesta, erosta ja ihmiseksi kasvamisesta.

Maria ottaa entisen rakastettunsa Kristianin kotiinsa asumaan ties monennenko kerran ja hoivaa onnetonta miestä lempeästi ja väsymättä. Hän yrittää myös lähihoitajan työssään kaikin keinoin piristää aivoinfarktin rampauttamaa Eevaa.

Maria on niin täynnä rakkautta ettei usko minkään voivan haavoittaa häntä. Päivä päivältä Kristian ja Eeva käyvät kuitenkin yhä onnettomammiksi ja ilkeämmiksi. Kuinka paljon on mahdollista uhrautua toisen puolesta ilman, että katoaa itse olemattomiin?

Pietà on kitkerän huumorin ja kesäisen Helsingin yön sävyttämä tragedia ihmiseksi tulemisesta.

Pietàn ohjaaja ja käsikirjoittaja Selma Vilhunen on ohjannut niin dokumentteja kuin fiktiota, muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla palkitun dokumenttielokuvan Ponitytöt sekä fiktioelokuvan Pitääkö mun kaikki hoitaa? Tämä jälkimmäinen, Aspen Shortsfest -festivaalilla palkittu lyhytelokuva nähdään Teemalla myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoa ohjelmasta

Pietà, Suomi 2007. O: Selma Vilhunen. N: Maria Ylipää, Ville Tiihonen, Eeva-Kirsti Komulainen. T: Making Movies.

Suosittele55 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Mustaa valkoisella (16)

Jörn Donnerin ensimmäinen suomalainen elokuva kertoo hyvin toimeentulevan pariskunnan avioliiton hajoamisesta ja uuden suhteen tarjoamasta hauraasta lupauksesta. Pääosissa Donner itse, Kristiina Halkola ja Liisamaija Laaksonen.

Takiaispallo (16)

Sukupolvet ajautuvat konfliktiin Veli-Matti Saikkosen ainoassa pitkässä teatterielokuvassa vuodelta 1970. Pääosissa Tapio Hämäläinen, Hillevi Lagerstam, Terhi Panula ja Kirka, joka esittää pop-laulajaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook