YLE Teema

 

Kino Klassikko

Pommin varjossa

Julkaistu maanantaina 11.04.2011 0 kommenttia 183 suositusta

sunnuntai 29.5. klo 18.00

Sidney Lumetin vuonna 1964 ohjaama Fail-Safe eli Pommin varjossa on hyytävän vakava versio Tohtori Outolemmestä: presidentti yrittää estää ydinsodan, kun pommikoneet ovat jo matkalla kohti Moskovaa. Elokuva perustuu Eugene Burdickin ja Harvey Wheelerin romaaniin. Pääosaa, raskaita päätöksiä tekemään joutuvaa USA:n presidenttiä esittää Henry Fonda.

Senaattori Raskob vierailee parhaillaan ilmavoimien komentokeskuksessa tutustumassa armeijan lukemattomiin tarkastuksiin perustuviin ja pettämättömiin turvamekanismeihin, kun syntyy hätätilanne. Ilmavoimien koneet nousevat ilmaan. Tilanne kuitenkin raukeaa ja koneet kutsutaan pian takaisin. Yksi kone jatkaa kuitenkin jostain syystä matkaa kohti pistettä, josta ei ole paluuta. Presidentille kerrotaan huonot uutiset: ydinpommi on matkalla Moskovaan.

Presidentti lupaa maksaa virheestä kovan hinnan.

Lisätietoa ohjelmasta

Pommin varjossa (Fail-Safe), USA 1964. Ohjaus: Sidney Lumet. Pääosissa: Henry Fonda, Walter Matthau, Larry Hagman, Edward Binns, Dan O`Herlihy.

Suosittele183 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Viimeisellä rannalla (16)

Stanley Kramerin elokuva ihmisistä, joille Australia tarjoaa väliaikaisen turvapaikan ydinsodan tuhoamassa maailmassa. Pääosissa Gregory Peck ja Ava Gardner.

Kohtalokkaat naiset

Kesän Kino Klassikot on omistettu ihanille mutta vaarallisille kaunottarille. 13 elokuvan sarjassa kohtalokasta valoaan hehkuvat muun muassa Barbara Stanwyck, Joan Crawford, Lana Turner, Bette Davis ja Ingrid Bergman.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook