YLE Teema

 

Prisma Studio muutti Teemalle

Julkaistu tiistaina 22.06.2010 0 kommenttia 275 suositusta

Suosittu tiedeohjelma muutti Teemalle elokuun lopussa.

Prisma Studio

tiistai klo 18.30

Kotimaisten tiedeohjelmien tarjonta vahvistui Teemalla entisestään, kun tieteen ajankohtaisohjelma Prisma Studio siirtyi TV1:ltä Teemalle. Vaikka kanava vaihtuu, lähetyspäivä ja -aika säilyvät entisellään: tiistaina klo 18.30. Ohjelma nähdään uusintana keskiviikon myöhäisillassa sekä torstai-illassa, jonka Teema on omistanut tieteelle.

Prisma Studio on ainoa suomenkielinen tieteen makasiiniohjelma televisiossa. Se seuraa aktiivisesti kotimaista tutkimusta ja tuo ajankohtaisiin asioihin syvemmän näkökulman.

On Prisma-ohjelmien 30-vuotisjuhla! Ensimmäinen tieteellinen Prisma-ohjelma lähetettiin vuonna 1980. Välillä ohjelman nimi vaihtui Jokamiehen tiedeohjelma Edisoniksi, mutta nimi Prisma palasi pian. Vuonna 2001 Prisma jakaantui kahdeksi ohjelmaksi: Prisma-dokumentiksi ja Prisma Studioksi.

Ensimmäinen Prisma Studio esitettiin elokuussa 2001 Teemalla samana päivänä kun digi-tv aloitti. Alkuvuosina Prisma Studiota esitettiin sekä Teemalla että TV1:llä, viime vuosina kuitenkin esityskanava on ollut vain TV1.

Yle on esittänyt kotimaisia tv:n tiedeohjelmia jo yli 40 vuotta. Ensimmäinen ohjelma oli Kuukauden tiede- ja tekniikkakatsaus: Sirontaa TV1:llä syksyllä 1969. Prisma on tämän ohjelman seuraaja, joten kysymys on todellisesta suomalaisen televisioklassikosta.

Prisma Studio aloitti syyskautensa tuoreen kasvon luotsaamana. Ohjelman uusi juontaja on Marjo Harju. Mukana ovat tutut tiedetoimittajat Katja Bargum ja Sakari Silvola. Katsojien kysymyksiin vastaa Jari Mäkinen, ja absoluuttisen totuuden arkisista tieteen kysymyksistä kertovat Ilkka Hendolin ja Minttu Heimovirta.

Syksyllä Prisma Studiossa saunotaan, ikäännytään ja tutkitaan ruuan, ihmisen ja tieteen rajoja. Luvassa on hurjia ihmiskokeita, verta, viinaa ja absoluuttinen totuus.

 

Prisma Studio Teemalla 31.8.2010 alkaen tiistaisin klo 18.30, uusinnat keskiviikkoisin myöhäisillassa ja torstaisin klo 20.

 

Sekä Prisma Studion että Prisma-dokumentin tulevat ohjelmat löytyvät Prisman sivuilta.

Löydä lisää:

tiede, Prisma
Suosittele275 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook