YLE Teema

 

Kino Suomi

Rakkaus alkaa aamuyöstä (12)

Julkaistu keskiviikkona 05.03.2014 0 kommenttia 30 suositusta

Nuoren miehen naissuhteet menevät armeijasta palattua sotkuun, eikä oma tahtokaan meinaa löytyä.

torstai 27.3. klo 21.50

Näyttelijä Jarno Hiilloskorven toinen ohjaustyö kertoo nuorukaisesta, joka palaa armeijasta aikuistuneena ja muuttuneena, eikä entinen elämä tyttöystävineen isän määräysvallan alla maistu.

Hän päättää pitää mietintäkauden, ja menee perheen mökille maalle. Maalta löytyy uusi rakkaus ja rohkeutta vastustaa ankaraa isää ja hänen vaatimuksiaan.

Vaikka elokuva kertoo nuorisosta, ei ilmaisussa ole paljoakaan nuorta raikkautta – pikemminkin se vaikuttaa ammattimaisen sujuvalta elokuvakerronnalta niin hyvässä kuin pahassakin. Näyttelijät ovat ammattilaisia ja replikointi selkeää, mutta liki kolmikymppiset Martti Järvinen ja Liisamaija Laaksonen eivät ehkä saa spontaania nuoruuden kipinää hehkumaan.

Uusi kasvo Elli Castrén tekee kiinnostavan roolityön Erkin uutena tyttöystävänä. Tuolloin vielä teatterikoulua käyvä Castrén sai suorituksestaan Jussi-patsaan, mutta uransa hän loi teatterissa eikä elokuvissa. Seuraava elokuvarooli oli vasta 1980-luvun Uuno Turhapuro -elokuvien Unelma Sälaikkö. Myös Tuula Nyman onnistuu sivuroolissaan seksinnälkäisenä uskovaisena nuoruudenystävänä. Nymanista tuli kotimaisten elokuvien vakiokasvo: hänellä on ollut luonnerooleja tasaisesti kaikilla vuosikymmenillä.

Elokuvan on käsikirjoittanut Jouni Lompolo eli pakinoitsija Origo.

Lisätietoa ohjelmasta

Rakkaus alkaa aamuyöstä (1966) Näyttelijät: Martti Järvinen, Elli Castrén, Liisamaija Laaksonen, Tuula Nyman, Leo Jokela, Pia Hattara, Kari Franck, Esko Salminen, Ritva Vepsä.Musiikki Ilkka Kuusisto. Käsikirjoitus Jouni Lompolo. Ohjaus Jarno Hiilloskorpi. Tuotanto Fennada-Filmi.

Suosittele30 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook