YLE Teema

 

Kino Kauko

Rannikkovartija (K15)

Julkaistu maanantaina 23.11.2009 0 kommenttia 287 suositusta

Julmuutta kaikkialla: tyylipuhdasta Kim Ki-dukia

maanantai 8.2. klo 22.50

Sotilasyksikkö vartioi rantaviivaa pohjoiskorealaisten vakoojien varalta Etelä-Korean itärannikolla. Eräänä yönä virkaintoinen sotamies Kang havaitsee outoa liikettä. Kielletyllä alueella rakasteleva pariskunta hätäännyttää sotamiehen.

Seuraukset ovat murheelliset. Tapaus yritetään lakaista maton alle ja Kang palkitaan vakoojan eliminoimisesta. Ampumavälikohtauksen toinen uhri, hauras maalaisneito menettää järkensä ja hänestä tulee jokaiselle vastaantulijalle antautuva, koko sotilasjoukon seksilelu.

Rannikkovartija on tyylipuhdas Kim Ki-duk -draama: kerronta etenee rauhallisesti ja kameratyö on maalauksellista.

Ohjaajalla on hämmästyttävä kyky kuljettaa henkilöhahmonsa inhimillisen sietokyvyn äärirajoille ja vieläkin pidemmälle - sen rajan yli milloin alkaa tapahtua jotain todella peruuttamatonta.

Julmiksi kehittyvissä tilanteissa on ohjaajalle tyypillistä runollisuutta. Kimiä on helppo syyttää provosoijaksi pelkästään siksi, että hän käsittelee rankkoja aiheita. Yhtä lailla häntä on moitittu seksistiseksi sen vuoksi, että hän on näyttänyt kuinka voimalliset alkuvietit johdattavat ihmistä murhenäytelmästä toiseen.

Lisätietoa ohjelmasta

Rannikkovartija (Hae anseon / The Coast Guard, Korea 2002). O: Kim Ki-duk. N: Dong-Kun Jang, Jeong-hak Kim.

IMDB

Löydä lisää:

Korea, Kim Ki-duk, sotaväki
Suosittele287 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook