YLE Teema

 

Kesäkino 2013

Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa

Julkaistu keskiviikkona 03.07.2013 0 kommenttia 85 suositusta

Kesäkino päättyy, mutta rakkaus odottaa Pariisissa ja Korsossa.

lauantai 24.8. klo 21.00

Kesäkinon päättää Matti Ijäksen ohjaama ja yhdessä Arto Mellerin kanssa kirjoittama Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa. Se on rujonkaunis komedia, surkuhupaisa tragedia, rikoselokuva ja rakkaustarina Pitkänsillan pohjoispuolelta. Kipeänhupaisa elokuva kertoo kahden laitapuolen kulkijan epäsuhtaisesta rakkaudesta ja elämästä, jossa ”orkka on tauolla ja buffetti kiinni”. Pääosia esittävät Matti Pellonpää ja Raija Paalanen.

Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa oli tv-elokuvilla maineensa luoneen Matti Ijäksen toinen elokuvateatteriohjaus. Vuonna 1990 valmistuneen elokuvan päähenkilöt ovat vasikoijaksi joutunut pikkurikollinen Räpsy ja ikääntynyt kapakkaruusu Dolly. Todellisuus kolhii vereslihalle, mutta unelmissa Pariisi odottaa.

Annetaan Räpsylle viimeiset sanat: ”Dolly, tota, sä oot kypsä ihminen. Mä rakastan sua. Mä rakastan kypsää ihmistä kypsän ihmisen kypsällä rakkaudella.”

Pitkästä aikaa televisiossa nähtävän elokuvan esittelevät Matti Ijäs ja Räpsyn lapsuusystävää, pornokauppias Börjeä näyttelevä Pertti Sveholm kello 21.00

Räpsy & Dolly -elokuvaa käsitellään Radio Suomen kesäsarjassa Kaikki rakastavat torstaina 22.8. kello 19.08. Elokuvasta keskustelemassa on näyttelijä Pertti Sveholm. Ohjelma uusitaan sunnuntaina 25.8. kello 23.03.. Ohjelman ladattava podcast-versio on kuunneltavissa jo nyt.

Suomalaiselle rakkaudelle omistetun Kesäkinon viimeisen illan päättää vuonna 2012 valmistunut Korsoteoria.

Lisätietoa ohjelmasta

Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa, Suomi 1990. Ohjaus Matti Ijäs. Rooleissa Matti Pellonpää, Raija Paalanen, Kari Väänänen, Pertti Sveholm, Risto Salmi, Sulevi Peltola.

Suosittele85 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Korsoteoria (12)

Kesäkino päättyy onnelliseen loppuun. Armi Toivanen on varastotyöntekijä, joka ei hymyile, Santeri Mäntylä on häneen ihastuva nuori runopoika. Vuoden 2012 Risto Jarva -palkinnon voittaneen Korsoteorian ohjasi Antti Heikki Pesonen.

Kesäkino 2013

Kesällä kaikki rakastavat! …varsinkin Ansa ja Tauno. Sekä Nikander ja Ilona. Ja Paavali Pohja. Teeman lauantai-iltojen Kesäkinossa sekä Radio Suomen kesäsarjassa perehdytään kesällä 2013 suomalaiseen elokuvarakkauteen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook