YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kino Klassikko

Rebekka (7)

Julkaistu torstaina 12.05.2011 0 kommenttia 219 suositusta

Sunnuntai 26.02 klo 18.00

Alfred Hitchcockin vuonna 1940 Hollywoodissa ohjaama tyylikäs elokuva kertoo rikkaan leskimiehen uudesta vaimosta, joka huomaa, että hänen edeltäjänsä muisto painostaa yhä suuren kartanon elämää. Pääosia näyttelevät Joan Fontaine ja Laurence Olivier.

Nuori, viaton nainen (Joan Fontaine) tutustuu Monte Carlossa rikkaaseen leskimieheen Maxim de Winteriin (Laurence Olivier). Tämän vaimo Rebekka on hukkunut mystisesti vuotta aiemmin. Pari ihastuu toisiinsa, Maxim kosii, ja nuorikko muuttaa miehensä valtavaan kartanoon.

Talon kylmäkiskoinen palvelija rouva Danvers ei tee uuden vaimon elämää ja sopeutumista suureen taloon helpoksi. Kartanon yhdessä siivessä ei ole käyty Rebekan kuoleman jälkeen, mutta uusi rouva huomaa Danversin käyvän siellä vähän väliä. Rebekan varjo tuntuu leijuvan talon ja sen ihmisten yllä. Kun merestä löytyy ruumis, vyyhti alkaa purkautua, mutta mikä on lopulta totuus ja kenelle se kerrotaan?

Kahdella Oscarilla palkittu elokuva perustuu Daphne du Maurierin romaaniin.

Lisätietoa ohjelmasta

Rebekka (Rebecca), USA 1940. O: Alfred Hitchcock. N: Joan Fontaine, Laurence Olivier, Judith Anderson, George Sanders.

Suosittele219 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kierreportaat (12)

Robert Siodmakin tunnelmallinen trilleri kertoo kartanon mykästä palvelijatytöstä, joka pelkää olevansa seutua kauhistuttavan murhaajan seuraava uhri.

Talo joen rannalla (12)

Fritz Langin tyylitelty trilleri, jossa mielenvikainen kirjailija yrittää salata tekemänsä murhan hyväuskoisen veljensä avulla.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook