YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Rock-Suomi Grande Finale

Julkaistu tiistaina 15.03.2011 1 kommenttia 256 suositusta

maanantai 28.3. klo 21.20, uusinta pe 1.4. klo 23.55

Teeman Rock-Suomi-dokumenttisarjan kunniaksi tarjolla on rytmimusiikin juhlaa. Tavastia-klubin lavalle nousee Jätkäjätkät vierainaan Paleface, Anneli Sari, Joose Keskitalo sekä Paula & Mira PMMP-yhtyeestä.

Palkitun Rock-Suomi-dokumenttisarjan kyydissä tehtiin viime syksynä matka halki suomalaisen rock-historian. Reissun päätteeksi oli syytä pitää kunnon pirskeet. Helmikuisena iltana Tavastia-klubin lavalle kiivennyt Jätkäjätkät tarjoaa Rock-Suomi Grande Finale -taltioinnissa kuulijoille silkkaa rytmimusiikin juhlaa. Yhtyeen musiikki lähtee soittamisen riemusta eikä tunnusta rajoja: Jätkäjätkät naittaa reippaassa karnevaalihengessä mustan musiikin urbaaneja rytmejä balkanilaissävyihin ja hip hop -asennetta mustalaismusiikin kaihoon.

Suomen johtaviin livekokoonpanoihin lukeutuva ryhmä saa Rock-Suomen päätösriehassa vieraakseen kiintoisan ja taustoiltaan kirjavan taiteilijajoukon. Helsinki-Shangri-La-albumillaan potin tyhjentänyt Paleface rakentaa sillan rapin ja kupletin välille, trubaduuri Joose Keskitalo kulkee täysin omaa tietään, Mira ja Paula tulkitsevat PMMP-hitit aivan toisinpäin, ja loppuhuipentumana legendaarinen Anneli Sari ottaa lavan haltuun ainutlaatuisella karismallaan.

Grande Finalen biisit:
Jätkäjätkät
Kottii
Flygarit
Sylissä taivaan alla
Opi aatteit
Suomi Prkl

Paleface
Helsinki - Shangri-La
Talonomistaja

Joose Keskitalo
Seitsenkertainen aurinko

Mira Luoti & Paula Vesala
Joku raja
Matkalaulu

Anneli Sari
Mustalaispotpuri

Jätkäjätkät
Monimuotosii

 

Suosittele256 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rock-Suomi

Palkittu kymmenosainen dokumentti suomalaisen rockin ihmeellisistä vaiheista esitetään toiveuusintana.

Youssou N'Dour - Paluu Goréen saarelle

Senegalilainen huippumuusikko ja laulaja jäljittää afrikkalaisten orjien ja jazzin teitä Yhdysvalloista. Matka huipentuu Senegalin rannikon Goréen orjasaarella, josta orjalaivat seilasivat Amerikkaan. Saarella järjestetään retken päätöskonsertti.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Anneli ei varsinaisesti kuulu rokkareihin, mutta kyllä hänenkin tyylinsä tuohon riehaan sulautui. Palefacen Helsinki-Shangri-Lan mukana voi laulaa, kun se kerran on ennestäänkin suosittu.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook