YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Rockin klassikkolevyt: Elvis Presley

Julkaistu tiistaina 10.12.2013 0 kommenttia 36 suositusta

perjantai 14.2. klo 22.55

"Ennen Elvistä ei ollut mitään", totesi John Lennon. ”Ihan kuin maailma olisi muuttunut mustavalkoisesta Technicoloriksi”, kuvaili puolestaan Keith Richards Elvis-efektiä. Elvis Presleyn vuonna 1956 ilmestynyt debyyttilevy – nimeltään yksinkertaisesti Elvis Presley – on käsittelyssä Rockin klassikkolevyjen jaksossa, jossa haastatellaan muun muassa Sam Phillipsiä, Scotty Moorea, B.B. Kingiä ja Keith Richardsia.

RCA:n julkaisemalta albumilta löytyvät veret seisauttavat rock’n’roll-klassikot Blue Suede Shoes, Shake Rattle and Roll ja Tutti Frutti. Siitä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Billboard-listojen ykköseksi päätynyt rock’n’roll-albumi, mutta se oli vasta alkua…

Vuonna 2001 valmistuneessa ohjelmassa on runsaasti arkistomateriaalia sekä tietysti musiikkia, muun muassa Elviksen ensimmäinen miljoonahitti Heartbreak Hotel.

Suosittele36 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Black Music

Yltäkylläisen runsaiden arkisto- ja musiikkinäytteiden siivittämä suuri kertomus siitä, miten musta musiikki on auttanut afroamerikkalaisia tasa-arvotaistelussa niin puuvillapelloilla kuin Bronxin slummeissa. Dokumenttielokuva on vuodelta 2008.

15.2. Teemalauantai: Jimi Hendrix

Teemaillassa uusi hieno dokumenttielokuva Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin', mukana runsaasti arkistojen aarteita, sekä Hendrixin legendaarinen konsertti Woodstockin festivaalilta 1969.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook